תינוקת נפלה מידי מטפלת וחברה התינוק נמצא אשם 20 ליולי 2011 תינוקת בת חצי שנה נפלה מידי מטפלת במשפחתון ונפצעה בראשה. לפעילות המשפחתון לא הוסדר כיסוי ביטוחי. האם המטפלת התרשלה? מי יפצה את התינוקת?
ביטוח במינימום הכרחי ולא יותר 29 למרץ 1998 עובד אינטל נפטר. אלמנתו ושאריו תבעו את מעבידתו ואת סוכנות הביטוח בטענה כי לא ערכו ביטוח למנוח ביטוח חיים בסכום גדול יותר. כיצד הכריע בית המשפט?
קומבינה בעצימת עיניים 14 לינואר 1997 סוכן ביטוח הצליח בעורמה להחתים בחותמת הבנק תעודות ביטוח מבלי שהמבוטחים שילמו עליהן בפועל לחברת הביטוח. האם בית המשפט יחייב את הבנק לשלם לחברת הביטוח?
עורך-דין בשר ודם 16 למרץ 1994 הוריה של קטינה פנו לעו"ד כדי שיטפל בתביעת נזקי גוף מתאונת דרכים מול חברת ביטוח. עוה"ד טיפל באותה עת בתיקים רבים מטעם חברת הביטוח. האם עוה"ד פעל כשורה?
שעיר לאחריות 31 לאוקטובר 1991 בית המשפט פטר את חברת הביטוח מתשלום תגמולי ביטוח לחברה המבוטחת בגלל תשובות מטעות בהצעת הביטוח. האם יחוייב סוכן הביטוח שמילא את הצעת הביטוח בנזק?
מצג שווא בפני הורי כדורגלן קטין בדבר קיום ביטוח 11 לאפריל 1991 שחקן נוער בבית"ר ירושלים נפצע בעינו. בית"ר ירושלים דאגה לביטוח בסכום נמוך, המכסה רק כעשירית מנזקו. האם הציגה בית"ר מצג שווא והתרשלה ברכישת הביטוח?
שלט בחניון "אין אחריות על רכבי האורחים". האם פוטר מאחריות את מבטחת המלון 6 ליולי 2025 חניון המלון הוצת בלילה. רכב אורח ניזוק. האם למלון יש אחריות על הנעשה בחניון? האם השלט "אין אחריות" שהוצב בחניון נותן למלון ולמבטחת שלו פטור מאחריות?
האם מותר לחברת ביטוח לרמות שופטת כדי לזכות במשפט? 1 לדצמבר 2024 שירן נפצעה במהלך אימון במכון כושר. הכשרה התכחשה לכך שהמכון רכש אצלה פוליסת ספורט לתאונות אישיות. הכשרה המשיכה להתכחש לפוליסה עד ליום שמיעת ההוכחות.
המעביד לא רכש ביטוח רכב מקיף וחויב לשלם על רשלנות עובדו בתאונה 15 לספטמבר 2024 האם מעסיק שמוסר את רכבו לנהג משלוחים העובד אצלו חייב לבטח את הרכב בביטוח מקיף?
מי אחראי לאובדן חיים ונזקי גוף מפגיעת עצים? 25 לינואר 2022 פגיעה מעצים קורסים אינה נדירה בישראל. מי אחראי לפצות את הקורבנות?
מנורה לעליון: "השופט לחץ עלינו לשלם לאלמנה" 11 לפברואר 2018 השופט יאיר דלוגין דן בתביעת ביטוח חיים. השופט הדגיש כי טרם גיבש דעתו אולם נראה כי לאלמנה סיכויים לזכות בתיק. האם ראוי כי השופט יפסול עצמו מלדון בתיק?
הורה נפל מסולם בעת בניית סוכה בגן הילדים. מי אחראי? 5 לפברואר 2018 הורה נפל מסולם וניזוק. השופט קבע כי הוא זכאי לפיצוי. עוזרת בית נפלה מסולם. השופטת קבעה כי היא אינה זכאי לפיצוי. איך ייתכן? הכל תלוי בשופט היושב בדין.
בשורת האוצר: בגיל 81 לא נחשבים יותר בני משפחה 24 לדצמבר 2017 בני זוג נאלצו לבטל את נסיעתם לחו"ל בשל מות אחותו של הבעל. האם הרשם הבכיר צחי אלמוג יקבל את הטענה שמוות מעל גיל 80 לא מכוסה בביטוח נסיעות לחו"ל?
מגדל למבוטח: הסוכן הבטיח? אז הבטיח 18 לדצמבר 2017 הסוכן הבטיח תקופת המתנה של 14 יום. בפוליסה רשומה תקופת המתנה של 90 יום. מה גובר? השופטת שאדן נאשף-אבו אחמד, מביהמ"ש לתביעות קטנות בעפולה מכריעה.
שופט להראל: למה הבאתם מקרה מיותר לבית המשפט? 2 לדצמבר 2017 למרות אחריות המבוטח שלה באי מתן זכות קדימה בכיכר חברת הביטוח סירבה לשלם לבעלת הרכב הנפגע. גם השופט לא הבין למה מקרה כזה הגיע לבית המשפט.
דינה של חברת ביטוח השוכחת למה סירבה לשלם 23 לנובמבר 2017 השופטת אושרית הובר היימן מבית משפט לתביעות קטנות דנה בשאלה האם חברת ביטוח רשאית להעלות טענה חדשה רק בבית המשפט ולא במכתב הדחייה שנשלח למבוטח?
ביהמ"ש להראל: תערכו בדק פנימי על יחסכם למבוטחים 5 לנובמבר 2017 השופטת אושרית הובר היימן דנה בשאלה אם מסך מחשב ארגונומי עליו המליצו הרופאים לחולה מעייפות שרירים (מיאסטניה גרביס) מכוסה בביטוח בריאות.
הנהג נעלם. אפשר לתבוע את המבטחת? 29 לאוקטובר 2017 הרשם הבכיר אורן כרמלי דן בשאלה האם צד שלישי רשאי לתבוע את חברת הביטוח של הרכב הפוגע מבלי לתבוע את המבוטח עצמו?
הפניקס מודה: לא בודקת ברצינות תביעות מבוטחים 15 לאוקטובר 2017 המבוטח אינו חייב לעמוד לבדיקת רופא חברת הביטוח אם כבר עמד לבדיקה כזו בעבר בטרם פנה לבית המשפט.
תספורות למבוטחים שרכבם אבד? תלוי בשופט 1 לאוקטובר 2017 חברת הביטוח אינה רשאית לבצע הפחתות ממחיר מחירון הרכב אם לא נתנה למבוטח בשלב הצעת הביטוח הסבר מפורט ומובלט על ההפחתות הצפויות.
בית המשפט: פרגולה מכוסה בביטוח דירה 17 לספטמבר 2017 האם ביטוח הדירה מכסה פרגולה בחניית המבוטח שקרסה במהלך סופת שלגים? הפניקס סבורה שלא. האם גם בית המשפט שותף לעמדה זו?
שירביט: נכנסת למעבר מים? אתה רמאי 11 לספטמבר 2017 מבוטח שעיסוקו בחילוצים נכנס עם רכבו למעבר מים. שירביט טענה כי בעצם הכניסה למעבר יש להוכיח כוונה לגרום לנזק במתכוון. האם בית המשפט יקבל את הטענה?
המנהלת תמרנה והרופא התגלה במערומיו 17 לאוגוסט 2017 משהבינה חברת הביטוח איילון כי השופט עומד לפסוק נגדה הודיעה לשופט ימיני כי החליטה "מרצונה הטוב" לשלם למבוטח. האם השופט יפטור אותה מתשלום הוצאות המשפט?
הבטחנו לשלם החזר הוצאות מלא? אז הבטחנו 6 לאוגוסט 2017 מבוטחים בביטוח נסיעות לחו"ל שבו ארצה עקב מחלה. האם חברת הביטוח רשאית לעשות תספורת בהחזר ההוצאות למרות שנרכש כיסוי מורחב להחזר הוצאות?
אחריות יוצרי סיכון לנזקי האדם הפשוט 24 ליולי 2017 תאגידים יוצרי סיכון צריכים לשאת בנזקי האדם הפשוט שנפגע מהתממשות הסיכון.
בג"צ: נכה שלא תובע תוך שנה את הביטוח הלאומי מאבד הכול 16 למאי 2017 על החלטת הביטוח הלאומי ניתן לערער תוך שנה מיום קבלת מכתב דחייה. האם מבוטח שאיחר לערער מאבד את כל זכויותיו בגלל התיישנות?
קומבינת "הרופאים הניטרליים" 30 לאפריל 2017 האם מומחה שעובד עם חברת הביטוח יכול לשמש מומחה ניטרלי מטעם בית המשפט במחלוקת בינה לבין חברת הביטוח? השופט צבי זילברטל מבית המשפט העליון דן בסוגיה.
הקלות הבלתי נסבלת של האשמת מבוטח במרמה 19 לאפריל 2017 רכבו של המבוטח נגנב. חברת הביטוח סרבה לשלם למבוטח: על פי ממצאי חוקר הביטוח הגניבה לא התרחשה. האם ממצאי החוקר החזיקו מים?
הפוסלת במומה פוסלת 12 לאפריל 2017 חברת הביטוח טענה כי הצפה בדירה עקב שקיעת צינור אינה מכוסה. האם יש בסיס לטענה?
"תספורת" לקשישה שנפגעה מהחלקה על צואה בשוק 9 לדצמבר 2014 קשישה נפגעה מהחלקה על צואת כלבים בשוק רמלה. האם העירייה, בעלת השוק, חייבת לפצות אותה?