מחזיר השנים האבודות למפרע 1 למרץ 2006 האם הלכת השנים האבודות, שהקנתה פיצויים משמעותיים יותר עבור אדם שחייו נקטעו בעוולה, חלה רטרואקטיבית, גם על עוולות שהתרחשו בטרם מתן ההלכה?
רטרוספקטיבי או פרוספקטיבי 7 ליוני 2004 בית המשפט העליון, חידש הלכה כשקבע כי אדם שניזוק מעוולת נזיקין, זכאי לפיצויים גם עבור שנותיו האבודות. האם ההלכה החדשה חלה גם על תביעות תלויות ועומדות?
ערך חייו של ילד בישראל 25 לאפריל 2006 כמה שווים, בבית המשפט העליון, חייו של ילד שנהרג בתאונת דרכים או במעשה עוולה?את התשובה נותן השופט אליעזר ריבלין.
זכות יסוד לגישה אל בית המשפט 7 למרץ 2001 השופט בועז אוקון, רשם בית המשפט העליון, קובע כי יש להקל עם מבוטח המגישים ערעור נגד חברת ביטוח ולהקל עליהם כפי שהוא מקל על חברות ביטוח בהפקדת ערובה
העובד הזר וקץ הגישה האינדבידואליסטית 22 לספטמבר 2000 שופט בית המשפט העליון, תאודור אור, נוקט בגישה חדשנית במטרה למנוע הבדלים בסכומי הפיצוי בין שופט לשופט וקובע סכום אחיד עבור סיעוד בבית לנכה 100 אחוז
סופיות זמנית 28 ליוני 1994 המבוטחת לא שילמה את האגרה בזמן והשופט מחק את תביעתה. בינתיים חלפו שלוש שנות ההתיישנות. האם המבוטחת זקוקה לארכה כדי שתביעתה לא תתיישן?
לא לוותר 25 לספטמבר 2005 המפקח על הביטוח הוציא הנחיות הפוסלות את התנהגותן של חברות הביטוח בכל הנוגע להחתמת תובעים על כתבי שחרור גורפים. ההנחיות אוסרות על חברות הביטוח להחתי
תאונת דרכים שאינה "תאונת דרכים" 24 לאוגוסט 2004 גורל הנפגעים מתאונות מכוונות, קורבנות תמימים, מתאבדים והתלויים בהם לפרנסתם, העסיק ומעסיק רבות את בתי המשפט. סיכום מאמר של ד"ר רון קליינמן בסוגייה.
סיכויי האלמנה להנשא 2 למאי 2003 אלמנה צעירה, ללא ילדים, תבעה פיצויים עבור מות בעלה בתאונת דרכים. חברת הביטוח טענה כי יש להפחית את פיצויה כי סיכויה להנשא גבוהים. ביהמ"ש העליון מכריע.
קרח מכאן ומכאן 20 לאוקטובר 2002 בתביעות נזיקין, השופט מנכה מסכום הפיצויים המגיע לנפגע, את הסכומים שהוא מקבל מהביטוח הלאומי. כיצד על השופט לנהוג כאשר זכותו של הנפגע אינה ברורה?
סוף ההתיישנות בפגרה 16 לספטמבר 2001 האם פגרת בתי המשפט מאריכה את תקופת ההתיישנות? על כך השופטים אדמונד לוי, טובה שטרסברג כהן ויצחק אנגלרד, מבית המשפט העליון.
חקירות באמתחת המבטח 17 לאוגוסט 1997 חברת הביטוח ביקשה מבית משפט כי תצהירי העדות של החוקרים מטעמה שחקרו את המבוטחת יחשפו בפניה רק אחרי עדותה בבית המשפט. האם קיבל בית המשפט את הבקשה?
כיסוי לנזק ראייתי בביטוח חובה 2 ליוני 2000 השופט ריבלין, מביהמ"ש העליון, מאפשר הבאת ראיות לגבי "נזק ראייתי", אך אינו מספק את סקרנותו של מי שמעוניין לדעת אם נזק זה בכלל מכוסה בפוליסת ביטוח החובה
המימון הראשוני 13 לאפריל 2009 אדם נפגע בתאונת דרכים. כדי לבחון אם נותרה לו נכות רפואית, בית המשפט ממנה מומחה רפואי. מי יישא במימון הראשוני?
כן הוא יכול 11 לפברואר 2009 הדיון בפרשת אטינגר מגיע בשנית לבית המשפט העליון. הפעם נדונה השאלה האם יש להניח כי ילד ממשפחה מבוססת היה מרוויח שכר גבוהה מהממוצע במשק?
דרך חתחתים 3 למאי 2007 המבוטח לקה בליבו בעקבות עימות בעבודה. חברת הביטוח: "לא מדובר בתאונה כהגדרתה בפוליסה". לאחר זמן, הביטוח הלאומי הכיר בתאונה. ואז נשלף קלף ההתיישנות.
זרה למערכת 4 לאפריל 2005 אדם נפגע מתאונת דרכים במהלך עבודתו. תביעתו לא הוכרה כתאונת עבודה. האם רשאית המבטחת בביטוח חובה שלה אינטרס שהביטוח הלאומי ישלם לנפגע, לערער על ההחלטה?
פיצויים עונשיים 27 לינואר 2005 הנה פסק דין, סנונית ראשונה בדרך מערבה. השופט שמואל ברוך דן בשאלת סמכותם של בתי המשפט בישראל להטיל פיצויים עונשיים בתחום הנזיקין, ולראשונה מיישם הסמכות
על מפתן המוסכים 18 לפברואר 2002 עובד מוסך נפגע מרכב שהתדרדר ממכולה המשמשת בחצר המוסך לצביעת כלי רכב. השופט תאודור אור, מבית המשפט העליון, יוצר אבחנה חדשה.
המועד למינוי פסיכיאטר ורופא שיקומי 20 לינואר 2002 נכותו הרפואית של נפגע תאונת דרכים נקבעת על ידי מומחים אותם ממנה בית המשפט. ביהמ"ש העליון דן בשאלת המועד המתאים בו יש למנות מומחה שיקומי ופסיכיאטרי
סייגים לזכות התחלוף 15 לספטמבר 1998 עובד מתקן שטיפה גרם לנזק לרכב המבוטח. האם חברת הביטוח יכולה לחזור בתביעת תחלוף לעובד? השופטת חנה ינון מבית המשפט השלום בתל-אביב דנה בסייגים לזכות התחל
הדלת האחורית 27 לפברואר 2001 האם מותר להציג בפני מומחה רפואי, שמונה על ידי בית המשפט, חוות דעת של מומחה, שמונה באותו תחום רפואי אבל במסגרת משפט אחר? בית המשפט העליון מכריע.
הטבת מס המרחיבה פער 25 לינואר 2001 אחת השאלות המתעוררות בקרב העוסקים בביטוח היא, האם תגמולי הביטוח עבור אובדן כושר עבודה, חייבים במס, או שמא הפטור בסעיף 9(7) לפקודת מס הכנסה חל עליהם.
ראשית ראיה לנכות פסיכיאטרית 3 לינואר 2001 האם יש לסגור את הדלת בפני נפגע תאונת דרכים, המבקש להוכיח כי התאונה הותיר אצלו נכות פסיכיאטרית? על כך השופט תאודור אור מבית המשפט העליון.
חובה מוסרית כלפי עובדי שב"כ 4 לפברואר 1997 עובד שב"כ נפגע בתאונת דרכים. לאחר קבלת הפיצויים ממבטח הרכב שונה החוק וזכויות עובדי שב"כ הושוו לזכויות חיילים. האם הוא זכאי לתבוע כעת את משרד הביטחון?
יריות בדרכים 18 לנובמבר 1996 חיילים ירו על צמיגיו של רכב נוסע שהמשיך לנסוע למרות הקריאה לעצור. כתוצאה מהירי נהרג אחד הנוסעים. האם מדובר בתאונת דרכים?
טיפול פסיכולוגי כראשית ראייה לנזק נפשי 2 ליוני 2000 השופט אליעזר ריבלין, מבית המשפט העליון, מלבן את הסוגיה אם טיפול פסיכוטרפויתי מהווה ראשית ראיה לנזק נפשי, העונה על דרישת הסף למינוי מומחה רפואי
שינוי ההשקפה בדבר מועד יציאתם של ילדים לבגרות 8 למאי 2000 השופט אליעזר ריבלין, מבית המשפט העליון, דן בשאלה אם יש לאפשר לבעלי דין לשנות הנחות יסוד בפסיקת פיצויים, באמצעות חוות דעת המוכיחות כי המציאות השתנתה
עבודה במשרה חלקית ללא הצדקה 10 לאפריל 2000 השופט תאודור אור מבית המשפט העליון דן בסוגיה של קביעת הפסד כושר השתכרות על בסיס שיעור נכות תפקודית מול ראיות להפסדי השתכרות בפועל.
השוואה בין בעלים 3 לאפריל 2000 השופט תאודור אור, מבית המשפט העליון, דן בשאלה אם אלמנה שנישאה בשנית, זכאית להפרש התמיכה הכלכלית, בין זו של בעלה הנוכחי, לזו של בעלה המנוח שנפגע בתאונה
החמרת מצב רפואי לאחר מתן פסק דין 3 לאפריל 2000 השופט אליעזר ריבלין, מבית המשפט העליון, דן בשאלה אם ניתן להגיש בשלב ערעור אישור של המל"ל, שהכיר לאחר סיום הראיות בערכאות הקודמות, בהחמרת מצבו של נפגע.
רק המלך נותר עירום 30 למרץ 1995 בית המשפט העליון דן בשני מקרים בהם שני נפגעי תאונות דרכים נהגו שלא בתום לב כלפי חברות הביטוח במשפט.