הפניקס מודה: לא בודקת ברצינות תביעות מבוטחים 15 לאוקטובר 2017 המבוטח אינו חייב לעמוד לבדיקת רופא חברת הביטוח אם כבר עמד לבדיקה כזו בעבר בטרם פנה לבית המשפט.
האם יבוא הקץ לשיטת מצליח בביטוח? 1 לינואר 2017 תיקון לחוק חוזה הביטוח נותן לשופטים סמכות להטיל על חברות הביטוח סנקציה של ריבית מיוחדת עד פי עשרים מהריבית החוקית על פי חוק פסיקת ריבית והצמדה.
משב רוח מרענן 2 לאוגוסט 2004 האם ההליך של סדר דין מקוצר פתוח בפני מבוטח התובע תגמולי אובדן כושר עבודה מוחלט? האם ראוי לבטל פסק דין שניתן נגד מבטחת שלא ביקשה רשות להתגונן במועד?
הידיים אומרות הכול 24 למרץ 2004 מה דרוש כדי להוכיח זכאות לתגמולי ביטוח עבור אובדן כושר עבודה מוחלט? על כך השופטת דורית קוברסקי, מבית משפט השלום בתל אביב.
מכלול הקשרים תעסוקתיים 12 לינואר 1999 המבוטח עסק בעיבוד שיש וגרניט. בעקבות ויכוח עם אחד מעובדיו לקה באוטם שריר הלב, ואיבד את כושר עבודתו. בית המשפט העליון דן בשאלה האם הוא מסוגל לעבוד בעבו
עיסוק סביר 24 לאוגוסט 1998 כף ידו של פועל נמחצה בין גלגלי מכונה. נקבעו 85% נכות. לטענת חברת הביטוח הפועל יכול לעבוד בעיסוק סביר אחר ולכן אינו זכאי לתגמולי אובדן כושר עבודה.
מגוון מקצועות סבירים 26 לפברואר 1998 השופט קבע כי פחח רכב שאיבד כושרו לעבוד בפחחות אינו זכאי לתגמולי ביטוח כי הוא יכול לעסוק בהדרכה, ייעוץ, ניהול וכיוצא באלה עיסוקים בעלי זיקה לפחחות.
שב ואל תעשה 11 לדצמבר 2000 מבוטח שעיסוקו בסבלות, נפגע בגבו. לא היה ספק כי המבוטח איבד לחלוטין את כושרו לעבוד כסבל. חברת הביטוח פסקה לשלם משסברה כי הוא מסוגל לעבוד בעבודה אחרת.
חנות שנסגרה 30 לאפריל 1989 נהג משאית נפגע בידו ואיבד את כושרו לנהוג במשאית כבדה. האם תוכר זכאותו לתגמולי לאובדן כושר עבודה אף כי הוא מסוגל לעבוד בעבודות קלות יותר?
המנהלת תמרנה והרופא התגלה במערומיו 17 לאוגוסט 2017 משהבינה חברת הביטוח איילון כי השופט עומד לפסוק נגדה הודיעה לשופט ימיני כי החליטה "מרצונה הטוב" לשלם למבוטח. האם השופט יפטור אותה מתשלום הוצאות המשפט?
הם מתעללים גם בילדים אוטיסטים 1 ליוני 2014 כלל הפסיקה לשלם תגמולי סיעוד לילד אוטיסט מבלי להסביר מדוע. השופטת יעל הניג מבית משפט השלום בת"א דנה במחלוקת.
מצא שיניים איבד ביטוח 26 לפברואר 2014 תלמיד מצא את שיניו שנשרו מפיו. האם השופטת ג'ני טנוס תקבל את טענת חברת הביטוח לפיה מגיע פיצוי רק במקרה של אובדן שיניים?
מכסא הנהג לכס המנהל 22 לספטמבר 2008 נהג אמבולנס שעבד כעוסק עצמאי, איבד את כושרו לעבוד כנהג. אתה יודע לרשום חשבוניות מס, טענה חברת הביטוח, לך תנהל עסקי אמבולנס. שלוש ערכאות דנו בסוגיה.
היית כדורסלן מקצועני? לך לקרוא מוני חשמל 7 ליולי 2008 המבוטח, כדורסלן מקצועני, נפגע במשחק בליגת העל. הרופאים אסרו עליו לחזור ולשחק. חברת הביטוח דחתה את תביעתו בטענה כי כבר לפני פציעתו לא היה כדורסלן
תחליף לא ראוי 10 ליולי 2007 המבוטח החל את דרכו המקצועית כרואה חשבון. משך שנים התקדם בקריירה ושימש בתפקידי ניהול. המבוטח עבר תאונה. האם רשאית המבטחת להפנותו לעבודה כרואה חשבון?
המוכר הזבן והסבל 4 לאפריל 2006 מוכר בחנות מכולת יצא מניתוח ופנה לקבלת תגמולים לאבדן כושר עבודה. המבטחת טענה שבמסגרת עבודתו עשה שליחויות, מה שהופך אותו לסבל ולא זבן כפי שהצהיר
עצה שלא בתום לב 1 למאי 1997 רואה החשבון המבוטח נתן עצה ללקוחו לנהוג בדרך שאינה חוקית. הלקוח נאלץ לשלם קנס בשל עצה זו. האם המבוטח נחשב למי שנהג שלא בתום לב ועל כן אינו מכוסה?
התעמרות במבוטח אומלל 31 לדצמבר 1995 המבוטח חלה וקיבל תגמולי אובדן כושר עבודה. התגמולים הופסקו. חברת הביטוח טענה טענות שונות ומשונות בביהמ"ש ובסוף שילמה. האם המובטח זכאי לשכר טרחת עו"ד?
השלכות פסק דין נזיקי על תביעה לתגמולי ביטוח 17 למאי 2000 השופטת דפנה גבע, מבית משפט השלום בתל אביב, דנה בשאלה, אם פסק דין בתחום הנזיקין, יכול לחסום תביעה של נפגע נגד חברת ביטוח לתשלום תגמולי ביטוח
מעגלי עבודה משיקים 15 לאפריל 1993 בית המשפט העליון דן בשאלת אובדן כושר עבודתו של בעל עסק בתחום המתכת שבעקבות ארוע לב עבר לעסוק בהדרכה ובפיקוח לאחר שמכר את עסקו.
אובדן כושר עבודה לפי מבחן סובייקטיבי 10 לאפריל 1991 מהו המבחן הנכון לבחינת השאלה אם הנפגע מקיים אחר הגדרת אובדן כושר העבודה: האם מבחן סובייקטיבי, או שמא מבחן אובייקטיבי?
טריק הנזק התוצאתי: המשכת לנסוע לאחר תאונה? אין ביטוח 28 ליוני 2018 רכב המבוטחת נפגע קל. המבוטחת המשיכה לנסוע 24 דקות והמנוע ניזוק עקב המשך הנסיעה. האם הנזק למנוע לא מכוסה כי הוא "נזק תוצאתי"?
האם ביטוח התלמידים תקף גם בחופשות? 10 למאי 2018 השופט זכריה ימיני מבית משפט השלום ברמלה דן בשאלה האם ביטוח תאונות לתלמידים מכסה את תלמידי ישראל גם בחופש הגדול?
בשורת האוצר: בגיל 81 לא נחשבים יותר בני משפחה 24 לדצמבר 2017 בני זוג נאלצו לבטל את נסיעתם לחו"ל בשל מות אחותו של הבעל. האם הרשם הבכיר צחי אלמוג יקבל את הטענה שמוות מעל גיל 80 לא מכוסה בביטוח נסיעות לחו"ל?
מגדל למבוטח: הסוכן הבטיח? אז הבטיח 18 לדצמבר 2017 הסוכן הבטיח תקופת המתנה של 14 יום. בפוליסה רשומה תקופת המתנה של 90 יום. מה גובר? השופטת שאדן נאשף-אבו אחמד, מביהמ"ש לתביעות קטנות בעפולה מכריעה.
שופט להראל: למה הבאתם מקרה מיותר לבית המשפט? 2 לדצמבר 2017 למרות אחריות המבוטח שלה באי מתן זכות קדימה בכיכר חברת הביטוח סירבה לשלם לבעלת הרכב הנפגע. גם השופט לא הבין למה מקרה כזה הגיע לבית המשפט.
ביהמ"ש להראל: תערכו בדק פנימי על יחסכם למבוטחים 5 לנובמבר 2017 השופטת אושרית הובר היימן דנה בשאלה אם מסך מחשב ארגונומי עליו המליצו הרופאים לחולה מעייפות שרירים (מיאסטניה גרביס) מכוסה בביטוח בריאות.
בית המשפט: פרגולה מכוסה בביטוח דירה 17 לספטמבר 2017 האם ביטוח הדירה מכסה פרגולה בחניית המבוטח שקרסה במהלך סופת שלגים? הפניקס סבורה שלא. האם גם בית המשפט שותף לעמדה זו?
מגדל לאלמנה: בעלך מת כי היה חַלַּשְׁלוּשׁ 18 ליוני 2017 מגדל: ביטוח תאונות אישיות מכסה מוות מתאונה בתנאי שהמבוטח חסון ועמיד בפני פגעי תאונות.
הפוסלת במומה פוסלת 12 לאפריל 2017 חברת הביטוח טענה כי הצפה בדירה עקב שקיעת צינור אינה מכוסה. האם יש בסיס לטענה?