אי נקיטת אמצעים להקלת הסיכון 13 לנובמבר 2014 הוראות פיקוח ליישום הלכת סלוצקי בעליון: אין לדחות תביעה רק משום שהמבוטח הפר תנאי מיגון. חובת תיעוד היוועצות עם גורמי חיתום, אקטואריה, ביטוח משנה וכו'
ביהמ"ש להפניקס: יש שודדים עם אקדח ויש שודדים עם עט נובע 28 למרץ 2026 חברת ביטוח שלחה חוקר לבדוק תביעת פח שגרתית. החוקר הכין דוח. השופט עידו כפכפי קרא את הדוח והאזין לשיחת החקירה. מה שגילה שינה את כל התמונה.
הסוכן אישר, הכשרה גבתה פרמיות, אך כשהרכב נגנב עשתה למבוטח "תספורת" 8 למרץ 2026 סוכן הביטוח אישר כי סוג המיגון ברכבו מתאים לדרישות הפוליסה. הכשרה הפיקה פוליסה. כשהרכב נגנב, גררה הכשרה את המבוטח לבית המשפט כדי להגיע לכיסו של הסוכן.
ביהמ"ש לווישור: הביטוח מכסה גניבה גם כאשר המבוטח הותיר את מפתח הרכב על הגלגל 25 לינואר 2026 רכבו המבוטח נתקע. המפתח הושאר על הגלגל לפי הנחיות חברת הגרירה. הרכב נגנב. האם חברת הביטוח פטורה מתשלום?
הראל מכרה לנהג חדש פוליסה של נהג ותיק. כשעבר תאונה - התנערה ממנו 21 לדצמבר 2025 הראל מכרה לנהג חדש פוליסה של נהג ותיק. כשעבר תאונה - סירבה לשלם לו את נזקי הרכב. למעשה הראל מכרה לו פוליסה ריקה מתוכן.
המבוטח ננזף ונענש על שלא מנע ממנורה ומהסוכן שלה להתרשל כלפיו 24 לנובמבר 2025 השופט קיזז מהמבוטח 20 אחוז מתגמולי הביטוח בנימוק שהוא לא איתר תקלה בפוליסה הנובעת מהתרשלות חברת הביטוח והסוכן שלה.
זעקת הקוזאק הנגזל: איילון התלוננה כי שופט איים עליה להתפשר 12 לנובמבר 2025 השופט הציע פשרה כי המחלוקת לא מצדיקה את המשאבים הנדרשים להכרעה במחלוקת. חברת הביטוח טענה כי "האיום של השופט בהטלת הוצאות היא שגרמה לה להתפשר".
בית המשפט: היעלמותו של המבוטח אינה פוטרת את חברת הביטוח שלו מאחריות 19 לאוקטובר 2025 מבוטח מנורה פגע באופנועו ברכב אחר. מנורה לא כפרה באשמת מבוטחה. למרות זאת, סרבה לפצות את נהג הרכב הנפגע בטענה שהיא לא הצליחה לאתר את מבוטחה.
המבוטחת שיקרה למרות שלפי האמת תביעתה מוצדקת. האם שקר שולל צדק? 28 לספטמבר 2025 האם אפשר באמצעות חזקת השקר, לשלול מהמבוטח את זכויותיו?
בית המשפט להכשרה: "טיפשות אינה עילה לשלילת תגמולי ביטוח" 7 לספטמבר 2025 האם שקר שאינו רלבנטי למקרה הביטוח, יכול לשלול מהמבוטח את זכותו לתגמולים? השופטת עינב נהרי סנדלר מהשלום חיפה ויצחק כהן מהמחוזי חיפה, דנים בשאלה.
השופט למנורה: שלמי למבוטח 1,973 שקל עבור עוגמת הנפש והפגיעה בשמו הטוב 18 לאוגוסט 2025 האוטובוס של המבוטח נגנב. מבטחת הרכב, מנורה, האשימה את המבוטח ושני עובדיו בגניבת הרכב. במשפט התברר כי אין בידי מנורה כל ראיה המבססת מרמה.
הסוכן זייף ושיקר, מנורה לא פיקחה והמבוטח שילם את המחיר 3 ליוני 2025 מנורה סירבה לשלם את תגמולי הביטוח בטענה שהמבוטח חתם על וויתור כיסוי לגניבה. השופט קבע כי הסוכן זייף את חתימת המבוטח על הוויתור ומנורה כשלה בפיקוח עליו
ביהמ"ש: שומרה נהגה בחוסר תום לב מירבי. עיכבה תשלום כדי להביא להתיישנות 25 למאי 2025 רכבו של המבוטח נהרס כליל בתאונת דרכים. שומרה למבוטח: הרכב ממושכן לבנק. נחכה שבנך יסלק את החוב לבנק. החוב סולק כעבור 5 שנים. שומרה טענה: התיישנות.
בית המשפט: המבוטח זכאי לתשלום רכבו שנגנב, גם אם השאיר את המפתחות ברכב 4 למאי 2025 מנוע רכב המבוטח שבק חיים. המבוטח הותיר את הרכב לצד הדרך עם המפתח במקום מוסתר. האם זכאי לפיצוי למרות הפרת תנאי בפוליסה האוסר השארת מפתח ברכב לא מאויש?
מקרים דומים, פסקי דין מנוגדים: כשגורל המבוטח תלוי באישיותו של השופט 23 למרץ 2025 שני רכבים נפגעו בתאונות. לרכבים הייתה הרחבה לנהג צעיר. שתי חברות הביטוח דחו את תביעות המבוטחים בטענה שלא הופעל יישומון ומנגנון טלפוני בטרם הנסיעה
הכתמת המבוטח במרמה התנפצה על ההיגיון הפשוט 2 לפברואר 2025 מחפרון של מבוטח בהכשרה ביטוח פגע באוטובוס של מבוטח כלל. הכשרה טענה כי המבוטח שלה ובעל האוטובוס עשו יד אחת כדי לרמות אותה. השופטת מיכל בר דנה בתביעה.
נמלים התנחלו במחשב הרכב. האם מדובר בתאונה? 19 לינואר 2025 נמלים התנחלו במחשב הבקרה של סוללת המתח הגבוה ברכב וגרמו לקצר ולנזק בלתי הפיך למחשב ולסוללת הרכב. האם מדובר בתאונה מכוסה בפוליסת ביטוח רכב מקיף?
חברות הביטוח מאשימות מבוטחים תמימים במרמה והשופטים עומדים מנגד 8 לדצמבר 2024 המבוטח איבד את השליטה על רכבו והתנגש ברכב חונה. כתוצאה מהתאונה, נפצע והתפנה לבית החולים. AIG התעלמה מכל הראיות האובייקטיביות והאשימה אותו בביום.
נפגעת בדרך למחאה? הפניקס תעשה לך "תספורת" בשיטת מצליח 14 לאוקטובר 2024 רכב המבוטח בהפניקס פגע מאחור ברכב אחר. הפניקס הפחיתה 25% מפיצויי בעל הרכב הנפגע בטענה שהוא השתתף במחאה נגד הממשלה וחסם את הכביש "באופן אקטיבי".
הרכב נגנב. ביטוח ישיר: ביטלנו את הביטוח לפני הגניבה 6 לאוקטובר 2024 רכבו של המבוטח נגנב. ביטוח ישיר טענה שהיא ביטלה את הביטוח לפני הגניבה. אולם התברר כי התראות הביטול נשלחו רק לאחד המבוטחים וגם לו הן כנראה לא נמסרו.
ביהמ"ש למבטחים: אל תיכנסו לכיס הנפגעים בנימוק פטרנליסטי 29 לספטמבר 2024 הראל, חברת הביטוח של הנהג האשם בתאונה, קיזזה מבעל הרכב (צד ג') שנפגע בתאונה 20 אחוז "אשם תורם" וכן מס ערך מוסף.
איילון האשימה מבוטח במרמה ללא בסיס. ביהמ"ש פטר אותה מכל סנקציה 30 לאוגוסט 2024 איילון האשימה את המבוטח בכך ששיקר לה כי אחייניתו נהגה ברכב בעת התאונה "במטרה להונות את איילון על מנת לזכות בתגמולי ביטוח שלא כדין".
המחוזי: השלום העתיק את סיכומי המבטחת ופסק ללא בסיס שהמבוטחת רימתה 28 ליולי 2024 חוקר הביטוח הודה בכשלי דוח החקירה ושמעבר לכך אין לביטוח ישיר כל ראיה למרמה. למרות זאת קבע בימ"ש השלום כי המבוטחת רימתה.השופטת קראי-גירון דנה בערעור
ביהמ"ש: אי דיווח לחברת הביטוח על התאונה לא שולל את זכות הנפגע 22 ליולי 2024 המבוטחת לא מסרה לחברת הביטוח שלה הודעה על התאונה. האם בכך נשללת זכות הצד השלישי, שנפגע בתאונה, לקבל פיצויים מחברת הביטוח של האשמה בתאונה?
האם העברת רכב במתנה מפקיעה את הביטוח? 14 ליולי 2024 לפני מותו, העביר המבוטח במתנה את רכבו לחברו ואף רשם את הרכב על שמו במשרד הרישוי. לאחר מותו, עבר הרכב תאונה. האם הביטוח בתוקף, או בוטל עם הענקת המתנה?
שלמה ביטוח סירבה לחשוף הסכמים סודיים. המבוטח זכה במשפט 7 ליולי 2024 המבוטח מימש את זכותו לבחור שמאי עצמאי ולתקן את הרכב במוסך שאינו הסדר. בתגובה קיצצה חברת הביטוח את ההנחה שהיא מקבלת מספקיה עבור החלפים.
ביהמ"ש: ביטוח ישיר פיתחה יציר כלאיים הכופה על מוסכים ספקים משלה 19 למאי 2024 האם מבוטח שרכבו ניזוק, חייב לפנות רק למוסך, שמשתמש בחלפים שנרכשו מהספק של חברת הביטוח?
מכרת רכב שעבר תאונה במחיר המחירון? עדיין תהיה זכאי לפיצוי על ירידת ערך 5 למאי 2024 המבוטח מכר את רכבו לאחר התאונה מבלי שיתקן אותו ובמחיר שאינו נופל ממחיר רכב שלא עבר תאונה. הנה כי כן, טענה הפניקס, התאונה לא גרמה לרכב כל ירידת ערך.
הסוכנת התרשלה, המבוטח נענש ב"תספורת" ורק מגדל יצאה ללא פגע 31 למרץ 2024 המבוטח היה מעורב בתאונת דרכים. המבוטח פנה למגדל וביקש כיסוי לנזקי התאונה. מגדל טענה כי הסוכנת לא השלימה את הפקת הפוליסה ולכן הצעת הביטוח לא אושרה.
השופטת הודתה שפסק דינה לא צודק אך נכון משפטית. העליון: הוא גם לא נכון משפטית 24 למרץ 2024 מבוטח שרכבו ניזוק, אינו חייב לתקן אותו להוכחת הנזק. אולם, מרגע שתיקן, המבוטח חייב להציג את קבלת התיקון. ואם לא הציג, האם לא זכאי להערכת שמאי הביטוח?
ראו איך הכשרה הופכת את ביהמ"ש למחלקת התביעות שלה 21 לינואר 2024 רכב המבוטח בהכשרה בפוליסת סחר רכב, היה מעורב בתאונה. הכשרה סירבה לשלם בנימוק שהמבוטח רימה אותה במוסרו שהתאונה ארעה בנסיעת מבחן. היא ארעה בנסיעה פרטית.
טריק ההתחמקות מתשלום הוצאות משפטיות 14 לינואר 2024 שלמה דחתה תביעת מבוטחת בפוליסת אחריות מקצועית. המבוטחת נאלצה לשכור עורך דין כדי להגן על עצמה. רק בתום ההליכים הכירה שלמה בתביעה. האם תחוייב בהוצאות?