מתישה את מבוטחיה 11 ליולי 2005 רכב נגנב. חברת הביטוח חשדה במבוטחים כי ידם הייתה במעל. השופטת ארנה לוי מביהמש השלום בתא המתינה והמתינה לעדויות המוכיחות מרמה
פריצה שהביאה לאובדן הכנסה 17 לנובמבר 2000 השופטת נורית אחיטוב, מביהמ"ש השלום בכפר סבא, האמינה למבוטחים כי מיגון רכבם היה תקין והופעל עובר לאירוע הגניבה. האם יפוצו גם על אובדן הכנסתם עקב העיכוב
המבוטח שנפל בפח "ההצעה החברית" של החוקר 27 למאי 2018 רכבו של המבוטח נגנב. חוקר חברת הביטוח לא הצליח לחלץ כל הוכחה למרמה מצד המבוטח, לכן שלף מסמך ויתור על התביעות והציע למבוטח במניפולציה לחתום על המסמך.
זכה למרות שלא התקין את המיגון שנדרש בפוליסה 17 לאפריל 2018 השופטת חנה קלוגמן מבית משפט השלום בתל אביב דנה בשאלה האם מבוטח שלא עמד בתנאי המיגון כנדרש בפוליסה זכאי לתגמולי הביטוח?
שקר שתוקן אינו מצדיק דחיית תביעה 16 לינואר 2018 מבוטח שרכבו נגנב מסר לחוקר כי רצה למכור אותו אך דחה את המכירה. מיד אחר כך הודה שניסה בפועל למכור את הרכב. האם ראוי לשלול ממנו את תגמולי הביטוח?
זהירות: מוקש הנהג העיקרי 6 לספטמבר 2011 מכוניתו של המבוטח ניזוקה בתאונה. חברת הביטוח סירבה לשלם. לטענתה, בעת עשיית הביטוח, המבוטח הצהיר כי הוא הנהג העיקרי, בעוד בנו הרבה לנהוג ברכב.
לא משלמים לשחקני רמי 16 לנובמבר 2009 מכוניתה של המבוטחת נגנבה. חברת הביטוח העלתה שלל טענות: ברכב לא היו אמצעי מיגון. אולי היו, אבל לא הופעלו. למה לא ספרת על הקזינו בביתך. השופט דן בטענות.
חתמת? אכלת אותה 24 לספטמבר 2009 אופנועו של המבוטח נגנב. חוקר הביטוח הצליח לשכנעו להסכים לבדיקת פוליגרף. ברגע האחרון המבוטח התחרט. האם מותר לו לחזור בו מהתחייבותו ללכת לבדיקה?
מועדים לביום 17 ליוני 2009 רכבה של המבוטחת נגנב. חברת הביטוח חשדה במבוטחת, כי ביימה את הגניבה והעלתה שלל טענות, אשר בסופו של דיון כולן התנדפו ברוח.
חוסר תום לב עם צילינדר 1 ליוני 2009 אותה חברת ביטוח הייתה מעורבת בשני תיקים: באחד נקבע כי המבוטח רקם מזימה, ובשני שנקבע כי חברת הביטוח נהגה בחוסר תום לב. מי שילם יותר על התנהלותו הנלוזה?
הקלות הבלתי נסבלת בהטלת דופי 18 למרץ 2008 חנותו של המבוטח נשרפה. החוקר הראשון של חברת הביטוח לא מצא דבר. החוקר השני העלה חשדות. חברת הביטוח דחתה את התביעה. בית המשפט דן בחשדות.
הלך השלט הלך הביטוח 27 לאוגוסט 2007 מכוניתה של המבוטחת נגנבה. בבדיקת חוקר חברת הביטוח התברר כי המפתח והשלט מקולקלים. האם בנסיבות אלה פטורה חברת הביטוח מתשלום?
חוסר תום לב מהותי 2 לפברואר 2006 מכוניתה של המבוטחת נגנבה. אכן הרכב רשום רק על שמך, אבל שכחת שיש לך בעל וגם לו מגיעות זכויות ברכב. כך נזפה חברת הביטוח במבוטחת. ובנוסף דרשה פוליגרף...
אותות האמת 30 לנובמבר 2013 האם ראוי שרק בגלל שהמבוטח הסכים ללכת לפוליגרף ישללו ממנו תגמולי הביטוח, ללא שמיעת הראיות בתיק כלל? סוגיה זו הגיעה לדיון בבית המשפט העליון.
טעיתי בגדול 20 לדצמבר 2004 חנותו של המבוטח נשרפה. חברת הביטוח טענה כי המבוטח רמאי וכי הוא הצית את חנותו. אלא שחוקר השריפות מטעם חברת הביטוח הגיע למסקנה שכלל לא היתה הצתה.
התנהגות נלוזה 8 ליוני 2003 עסקה של המבוטחת נפרץ. חברת הביטוח העלתה שלל טענות. החברה כפרה בעצם קרות הארוע, העלתה ספקות לגבי כמות המלאי שנגנב, טענה לתת ביטוח. כיצד הכריע ביהמ"ש?
יתרון דיוני מולד 24 למאי 2021 האם דו"חות החקירה של החוקרים מטעם חברת הביטוח חסויים? האם דו"חות אלה הם בגדר מסמכים שהוכנו לקראת משפט? האם יש לדחות את חשיפתם עד לאחר עדות המבוטח?
ניצול פריצה בנסיון להוציא פיצוי מוגדל 19 למאי 1998 בית העסק נפרץ. חברת הביטוח טענה כי המבוטח דיווח כי נגנבה סחורה בשווי רב יותר מאשר נגנבה. האם בעקבות ניפוח תביעתו יקבע בית המשפט כי אינו זכאי לפיצוי כל
הסכמה לפוליגרף בדרך לארצות הברית 11 לינואר 2001 מה תוקפו של הסכם פוליגרף, עליו מחתים חוקר את המבוטח, כשזה נמצא בנמל התעופה בדרכו לחופשה? על כך השופטת ברכה בר-זיו מבית משפט השלום בחיפה.
מבטח המייאש את מבוטחו 14 לדצמבר 1997 רכבו של המבוטח נגנב והוצת. חברת הביטוח סירבה לשלם בטענות שונות בין היתר בשל אי שיתוף פעולה, מרמה וכיוצ"ב. ביהמ"ש לא ראה בעין יפה את התנהלות המבטחת.
חקירות באמתחת המבטח 17 לאוגוסט 1997 חברת הביטוח ביקשה מבית משפט כי תצהירי העדות של החוקרים מטעמה שחקרו את המבוטחת יחשפו בפניה רק אחרי עדותה בבית המשפט. האם קיבל בית המשפט את הבקשה?
בית המשפט: AIG התעמרה במבוטחה על שהעז להגיש תביעה 28 לפברואר 2021 רכבו של המבוטח הוצת. המבוטח התלונן במשטרה. חוקרי הביטוח לא מצאו במבוטח רבב כלשהו. גם התיק במשטרה נסגר. אעפי"כ לא שילמה AIG את תגמולי הביטוח.
הקלות הבלתי נסבלת של האשמת מבוטח במרמה 19 לאפריל 2017 רכבו של המבוטח נגנב. חברת הביטוח סרבה לשלם למבוטח: על פי ממצאי חוקר הביטוח הגניבה לא התרחשה. האם ממצאי החוקר החזיקו מים?
המסמך הפנימי שגילה מה חשבו בחברת הביטוח על המבוטח 26 לפברואר 2017 האם רכב אספנות שנגנב אינו מכוסה, כיון שלא חנה בחניה סגורה ונעולה, בנדרש בתנאי המיגון של הפוליסה? השופטת לימור ביבי, מבימ"ש השלום בהרצליה, דנה בשאלה.
חברה המתעמרת במבוטח שלה 6 ליוני 2013 ממשאיתו של המבוטח נגנב "מְחַלק הכוח" במנוע. חברת הביטוח סירבה לשלם בטענה כי הגנב צריך לגנוב את כלי הרכב כולו ולא רק חלקים ממנו.
כאשר מומחי חברת הביטוח סותרים את טענותיה בבית המשפט 9 לאפריל 2013 חנות אביזרי כלי הרכב המבוטחת נפרצה. על אף עמדת המומחים מטעמה, שסברו שיש להכיר בתביעה, סירבה חברת הביטוח להכיר בה בטענות סרק.
המתין ונפגע 15 לפברואר 2012 חברת הביט הודיעה למבוטח כי היא ממתינה לסיום חקירת המשטרה. אולם עד שתיק המשטרה נסגר חלפו שלוש שנים והתביעה התיישנה. האם בית המשפט יפטור אותה מאחריות?
יד קלה על הדק המרמה 28 ליוני 2011 הרכב המבוטח נגנב מחניון הסמוך למועדון לילה, בו בילתה בעלת הרכב.כעבור מספר שעות, הרכב אותר עם נזקים קשים. המבטחת: רמאית! על מה התבססה טענת המרמה?
שינוי תנאי מיגון באמצע התקופה 15 למאי 2011 הרכב המבוטח נגנב. חברת הביטוח טענה, כי כיסוי הגניבה בפוליסה בוטל, בטרם הגניבה, בגלל שלא הומצא אישור המיגון. האם התנהגות חברת הביטוח חוקית?
החצוף לא עוזר להוכיח שהוא רמאי 2 למרץ 2011 רכבו של המבוטח ניזוק בעת שחנה. חברת הביטוח מינתה חוקר. המבוטח החליט כי יפגש עם חוקר רק בנוכחות עורך דינו. האם דרישה זו פוטרת את חברת הביטוח מחבותה?