הצג טקסט בגופן גדולהצג טקסט בגופן בינוניהצג טקסט בגופן קטן
כתובתנו: מגדל על דיזנגוף סנטר קומה 16, רחוב דיזנגוף 50 תל אביב. דרכי ההגעה בתפריט "אודותינו".

"טיהור לאחר המוות" - פסקי דין במקרים דומים

1 - 32 מתוך 1,438

העלמת היסטוריה רפואית

1 לפברואר 1996
המבוטחת אושפזה ואיבדה את כושר עבודתה. חברת הביטוח טענה כי הפרה את חובת הגילוי בכך שלא דיווחה אמת באשר להסיטוריה הרפואית שלה טרם כריתת החוזה.

שופטת השנה בתחום הביטוח

28 לדצמבר 2006
נתבקשנו על ידי עיתון ידיעות אחרונות באינטרנט, לבחור את השופט אשר לדעתנו השפיע ביותר השנה על תחום משפט הביטוח. הבחירה שלנו לא הייתה קשה.

רופאים מגמתיים

6 ליוני 2006
המבוטח לקה בליבו. כאשר ביקש לקבל את תגמולי הביטוח, נברו רופאי המבטחת בתיקו הרפואי והכריזו כי המבוטח רמאי, הוא היה חולה לב בטרם הביטוח והעלים מצבו מהם

העוקץ

10 לאפריל 2002
חברות הביטוח טענו כי מבוטח שנפטר, סבל מכאב בחזה שלא הופיע בהצהרות הבריאות. בתגובה, הביאה משפחת המנוח קלטות מזעזעות של שידול להצהרות בריאות שקריות.

בין לחץ דם וטביעה אין קשר. אז מה?

9 לאוגוסט 2011
המבוטחת טבעה בים. חברת הביטוח סירבה לשלם את תגמולי ביטוח החיים, בטענה כי המבוטחת הסתירה בעת עשיית הביטוח לחץ דם. האם המבטחת פטורה?

מה הקשר?

11 ליולי 2011
המבוטח חתם על הצהרת בריאות, כשהחלים מדלקת ריאות. בהצהרה לא גילה כי יעבור רנטגן, כדי לוודא שהמחלה חלפה. התגלה סרטן. האם הפר המבוטח את חובת הגילוי?

הלכה על כל הקופה

13 ליוני 2010
המבוטח נפטר. חברת הביטוח סירבה לשלם: המנוח לא גילה את מחלת כבד ממנה סבל. מבטח סביר לא היה מקבלו לביטוח בעד שום הון שבעולם. השופט שפסר דוחה הטענה.

נשק יום הדין

18 ליוני 2009
חברת הביטוח קיבלה מהמבוטח הצהרת בריאות, גבתה פרמיות ורק בקרות מקרה הביטוח בדקה אם הצהרת הבריאות נכונה. האם מותר למבטחת לדחות את תביעת המבוטח?

חוסר תום לב משווע

11 לינואר 2007
חברת הביטוח מכרה פוליסה סיעודית לקשישה בת 81. בהיותה בת 90, נפלה למצב סיעודי. חברת הביטוח התנערה מהקשישה בטענה שבכניסה לביטוח לא הצהירה על כל מחלותיה.

מיהרה לשלוף את חרבה

22 ליוני 2006
סוכן הביטוח החתים את המבוטח על הצהרת בריאות, מבלי לקרוא למבוטח את השאלות וגם לא את התשובות. כאשר המבוטח עבר תאונה מצאה המבטחת כי שתי תשובות היו שגויות

תפישה המנוגדת לטבע האנושי

30 לאפריל 2018
המבוטחת נפטרה מסרטן. חברת הביטוח סירבה לשלם את תגמולי הביטוח בטענה שבני הזוג היו חייבים לגלות את דבר מחלתה של האישה למרות שלא נדרשה הצהרת בריאות.

מחיר הלהיטות

21 לאוקטובר 2005
סוכן הביטוח מילא את הצעת הביטוח, תוך שהוא משאיר את טופס הצהרת הבריאות ריק ולא חתום. האם חברת הביטוח רשאית לא לשלם בטענה שהמבוטח הסתיר במרמה מחלה?

לא קלטה את הרמזים

4 לספטמבר 2001
המבטח רמז בהצהרת הבריאות על בעיות בכליות. בפועל סבל מאי ספיקת כליות. במשפט טען המבוטח כי חברת הביטוח התרשלה בהתעלמות מרמזיו. בית המשפט מכריע.

ניצול טעויות מבטח

26 לאוקטובר 2000
המבטח הוציא אישור ביטוח, עם סכומי ביטוח למוות, הגבוהים ביותר מפי שניים מהנכון. המבוטח הסתיר מחלה בהצהרת הבריאות שלא קשורה למקרה המוות. האם יש כיסוי?

הרכב השנה בתחום הביטוח

31 לדצמבר 2012
אלפי מבוטחים מנהלים מאבקים מתישים למימוש זכויות. כך הפכו בתי המשפט לחצר האחורית של טייקוני הביטוח. על רקע אלה התבלט הרכב שופטים אנושי עם "לב שומע".

הסוכן שלא היה ולא נברא

5 לדצמבר 2012
המבוטחת הבחינה כי בפוליסה רשומה דרישת מיגון שאינה קיימת בדירתה. היא הודיעה על כך לסוכן הביטוח. בשנה שלאחר מכן נפרצה דירתה. האם יוכר הכסוי ללא המיגון?

בית המשפט אינו מנחש

1 לנובמבר 2012
המבוטח עבר ניתוח מסתמי לב. המבטחת דחתה את תביעתו לתגמולי ביטוח מחלות קשות, ללא פירוט טענותיה כנדרש. כיצד יכריע השופט בתביעה שהוגשה בסדר דין מקוצר?

הכשילה את המבוטח

16 למאי 2010
פקיד הבנק שכנע את המבוטח לקנות ביטוח חיים בחברת הפניקס. כעבור עשר שנים נפטר המבוטח ממחלת ריאות. חברת הביטוח סירבה לשלם לאלמנת בטענה כי הסתיר את מחלתו.

אצבע קלה על ההדק

11 לפברואר 2010
המבוטח סיפר לחוקרי חברת הביטוח מיוזמתו, על ארוע קודם של אובדן תכשיטים בחברת ביטוח אחרת. אתה רמאי! לא גילית בטרם עשיית הביטוח כי נגנבו ממך בעבר תכשיטים

הטלת דופי על דרך הסתם

8 למרץ 2007
ביתו של המבוטח נפרץ. חברת הביטוח שלחה אליו חוקר. החוקר פיתח השערות לא מבוססות על סמך מידע שסיפק לו המבוטח. האם יזכה המבוטח בתגמולי הביטוח?

משאלה שהתגשמה

10 לאוקטובר 2006
קשישה רכשה ביטוח סיעודי במסדרונות קופת החולים שם טופלה עקב נפילה. חלפו שנים והיא לקתה בתשישות, האם המבטחת תחמוק מלשלם בטענה שהקשישה העלימה מידע רפואי?

'פאק' שהושחל לחתמת

29 למרץ 2005
משאיתו של המבוטח נגנבה.בבית המשפט נפערה תהום עמוקה בין גרסת החתמת הראשית של המבטחים לבין גרסת סוכנת הביטוח, באשר למשבצת בהצעת הביטוח הנוגעת לנזק קודם.

נבל ברשות התורה

15 לנובמבר 2004
האם רשאית חברת ביטוח להטיח במבוטח טענות מרמה ארבע שנים לאחר קרות מקרה הביטוח ובניגוד להנחיית המפקח על הביטוח שלפיה יש להעלותן מייד בהזדמנות הראשונה.

חיתום בדיעבד

2 לנובמבר 2004
מבוטחת בפוליסת ביטוח קבוצתי, חלתה במחלת הסרטן, בטרם הוספה לפוליסה הרחבה מפני מקרי מוות. ההרחבה נעשתה ללא הצהרת בריאות. האם ישולמו התגמולים?

תחילתו של ביטוח

2 לספטמבר 2004
המבוטח עבר תאונת עבודה קשה. בטרם התאונה חתם המבוטח על הצעת ביטוח. המבוטח אף שילם פרמיות עבור התקופה בה ארעה התאונה. אף על פי כן סירבה חברת הביטוח לשלם

ימין מקרבת ושמאל דוחה

11 לפברואר 2004
חברת הביטוח הסכימה לבטח אשה בת 84 על בסיס הצהרת בריאות. כשנפלה המבוטחת למצב סיעודי טענה כי המבוטחת היתה חולה בטרם כניסתה לביטוח. דיון בחיתום בדיעבד.

חשפניות במועדון זמר עברי

12 לאוגוסט 2003
עסק נשרף. בהצעת הביטוח המבוטח תיאר את עסקו כ"מועדון זמר וריקודים בליווי אוכל ושתיה". בפועל הופיעו במועדון חשפניות והתנהל קזינו. האם יש כיסוי ביטוחי?

הטעיה אקטיבית

18 לדצמבר 2002
סוכן הביטוח רצה לחסוך ללקוחו פרמיות וביקש מחברת הביטוח להזיז את תחילת הביטוח. הסוכן לא ידע כי בינתיים לקוחו נפצע. האם יזכה המבוטח לתגמולי הביטוח?

הבעל המודאג

16 ליולי 2001
האשה עברה בדיקת ממוגרפיה והבעל דאג באותו יום להוסיף לפוליסה כיסוי לסרטן. השופט צבי גורפינקל, סגן נשיא בית משפט השלום בתל אביב, דן בשאלה אם הכיסוי תקף.

זכרון סלקטיבי שהפך למכת מדינה

8 למאי 2001
השופט איתן שאנן, מבית משפט השלום בחיפה, מגיע למסקנה כי התביעה שהובאה בפניו נגד מבטחת רכב בביטוח חובה היא שקרית ושוקל להטיל על התובע הוצאות לדוגמא.

איחור מחשיד

14 למאי 1998
רכבה של המבוטחת נגנב. היא הודיעה לחברת הביטוח רק אחרי חודש. בנוסף לא סיפרה לחברת הביטוח שהרכב הורד בעבר מהכביש. האם היא זכאית לכיסוי?