הקלות הבלתי נסבלת של הטחת כתמי מרמה 1 לינואר 2020 אתה רמאי, טענה הפניקס כלפי מבוטחה, ביימת את התאונה. במשפט הביאה הפניקס בליל של חשדות. האם השופטת אדנקו סבחת- חיימוביץ, תשתכנע שהייתה פה מרמה?
מנורה מעלה עשן בלי אש 25 לאפריל 2019 רכבה של המבוטחת נפגע על ידי רכב של צד שלישי. זה האחרון הכחיש את עצם התאונה. מנורה נתלתה בהכחשת הצד השלישי כמוצאת שלל רב ודחתה את תביעת המבוטחת.
הקלות הבלתי נסבלת בהטחת מרמה כלפי המבוטחים 12 ליוני 2022 המבוטח נחקר לאחר תאונה. מתוך חשדנות, נמנע מלתת לחוקר הביטוח את כל המסמכים והמידע שנדרש לתת. חברת הביטוח הסיקה מכך כוונת מרמה.
הטריק של שירביט: הכתמת מבוטח במרמה ללא כל ראיה 29 לאפריל 2018 רכב המבוטח ניזוק בתאונה. בידי חברת הביטוח לא הייתה כל הוכחה שהמבוטח רמאי. השופטת מיכל וולפסון דחתה את תביעת המבוטח. האם השופטת רחל ברקאי תקבע אחרת?
מועדים לביום 17 ליוני 2009 רכבה של המבוטחת נגנב. חברת הביטוח חשדה במבוטחת, כי ביימה את הגניבה והעלתה שלל טענות, אשר בסופו של דיון כולן התנדפו ברוח.
חוסר תום לב עם צילינדר 1 ליוני 2009 אותה חברת ביטוח הייתה מעורבת בשני תיקים: באחד נקבע כי המבוטח רקם מזימה, ובשני שנקבע כי חברת הביטוח נהגה בחוסר תום לב. מי שילם יותר על התנהלותו הנלוזה?
שופטת השנה בתחום הביטוח 28 לדצמבר 2006 נתבקשנו על ידי עיתון ידיעות אחרונות באינטרנט, לבחור את השופט אשר לדעתנו השפיע ביותר השנה על תחום משפט הביטוח. הבחירה שלנו לא הייתה קשה.
לא עשתה מעשה אקטיבי 4 ליולי 2006 משאית בטון נגנבה. חברת הביטוח סירבה לשלם את תגמולי הביטוח. המשאית כלל לא נגנבה. גם אם נגנבה, טענה החברה, אינני חייבת דבר משום שלא הותקנו בה המיגונים.
מתישה את מבוטחיה 11 ליולי 2005 רכב נגנב. חברת הביטוח חשדה במבוטחים כי ידם הייתה במעל. השופטת ארנה לוי מביהמש השלום בתא המתינה והמתינה לעדויות המוכיחות מרמה
על כתם המרמה 21 לדצמבר 2005 אש כילתה את הטרקטור של המבוטח. חברת הביטוח טענה כי המבוטח בעצמו הצית את הטרקטור. כמה מעט דרוש, כדי להפוך מבוטח לרמאי, בעיני השופט נחום שטרנליכט.
מתישה את מבוטחיה 14 ליולי 2005 רכבם של המבוטחים נגנב. חברת הביטוח, חשדה במבוטחים כי ידם הייתה במעל. השופטת ארנה לוי, מביהמ"ש השלום בת"א, המתינה והמתינה לעדויות המוכיחות מרמה
אותות האמת 30 לנובמבר 2013 האם ראוי שרק בגלל שהמבוטח הסכים ללכת לפוליגרף ישללו ממנו תגמולי הביטוח, ללא שמיעת הראיות בתיק כלל? סוגיה זו הגיעה לדיון בבית המשפט העליון.
כנגד חקירת מכבי האש 28 לאפריל 2002 משאית המבוטחת נשרפה. מכבי האש אישרו את גרסת המבוטחת, אולם חברת הביטוח חשדה במבוטחת כי ידה הייתה במעל. בית המשפט דן בנטל הוכחת מעורבות המבוטח.
תום לב ניו זילנדי 2 לאוגוסט 2001 תאונת דרכים. הנהגת הפוגעת הודתה באחריות. שעה לאחר התאונה פנה בעל הרכב שנפגע לחברת ביטוח ורכש אצלה כיסוי ביטוחי לרכב שנפגע. בית משפט בניו זילנד דן.
חשדות השערות והסכמה בעלמא 22 לאפריל 1998 רכבו של המבוטח נגנב. החוקר לא מצא ראיות למעורבות המבוטח, מלבד העובדה שהמבוטח סירב לפוליגרף. האם בנסיבות אלה עמדה חברת הביטוח בנטל להוכחת מרמה?
לא ידע על מה הוא חותם 19 ליוני 2000 רכבו של המבוטח נגנב וכדי לזרז את קבלת הפיצויים הוא חתם על הסכם פוליגרף. האם יש לאפשר למבוטח להתכחש לתוקף ההסכם בטענה שהוא לא הבין על מה הוא חותם ?
נקמת המאהבת 23 למאי 2000 השופטת דליה מארק-הורנצ'יק, מבית משפט השלום בתל אביב, בוחנת את ראיות חברת הביטוח, בינהן קלטת בה נשמעת שיחת מאהבת המבוטח. האם הגניבה בוימה?
האישה נבדקה בפוליגרף והבעל הוכרז שקרן 11 למרץ 1990 מכוניתם של בני זוג נפרצה בחניון. שניהם חתמו על הסכם פוליגרף אולם רק האשה נבדקה ונמצאה משקרת בעניין הפריטים שנגנבו. האם ממצאי בדיקתה תקפות לגבי הבעל?
בית המשפט: AIG התעמרה במבוטחה על שהעז להגיש תביעה 28 לפברואר 2021 רכבו של המבוטח הוצת. המבוטח התלונן במשטרה. חוקרי הביטוח לא מצאו במבוטח רבב כלשהו. גם התיק במשטרה נסגר. אעפי"כ לא שילמה AIG את תגמולי הביטוח.
הנחת העבודה שהמבוטחים רמאים פוגעת בכבוד האדם 13 למרץ 2019 המבוטח נהג ברכב בלילה סוער ועלה על שלט שעף לנתיב הנסיעה. כתוצאה מזה אגן השמן ניזוק והמנוע הושבת. שמאי חברת הביטוח טען כי המבוטח גרם לנזק במתכוון.
מנורה: המבוטח רמאי כי העדיף לבטח אצלי 24 לפברואר 2019 מנורה: המבוטח רימה אותי כי לא גילה לי שחברת ביטוח אחרת ביטלה את הפוליסה שלו אצלה. בפני השופטת סיגלית מצא נחשפה תמונה שונה לחלוטין.
הטבעת אבדה? מגדל לא תאמין לך 27 לדצמבר 2018 מגדל הודתה כי טבעות המבוטחת אבדו בשחייה אך טענה שהן לא הטבעות המופיעות ברשימה לביטוח. הרשם הבכיר נדים מורני מביהמ"ש בקריות מכריע במחלוקת.
שקר שתוקן אינו מצדיק דחיית תביעה 16 לינואר 2018 מבוטח שרכבו נגנב מסר לחוקר כי רצה למכור אותו אך דחה את המכירה. מיד אחר כך הודה שניסה בפועל למכור את הרכב. האם ראוי לשלול ממנו את תגמולי הביטוח?
שופט להראל: למה הבאתם מקרה מיותר לבית המשפט? 2 לדצמבר 2017 למרות אחריות המבוטח שלה באי מתן זכות קדימה בכיכר חברת הביטוח סירבה לשלם לבעלת הרכב הנפגע. גם השופט לא הבין למה מקרה כזה הגיע לבית המשפט.
ניסית למכור את רכבך? אתה הגנב 25 ליוני 2017 העובדה שהמבוטח ביקש למכור את הרכב סמוך לפני הגניבה שימשה את מנורה כראיה מכרעת לכך שהמבוטח ביים את הגניבה.
הרכב השנה בתחום הביטוח 31 לדצמבר 2012 אלפי מבוטחים מנהלים מאבקים מתישים למימוש זכויות. כך הפכו בתי המשפט לחצר האחורית של טייקוני הביטוח. על רקע אלה התבלט הרכב שופטים אנושי עם "לב שומע".
מבלה עם בחורות ונשדד? זכאי אך רשלן 25 לנובמבר 2012 המבוטח נשדד על ידי שתי בחורות שהזמין לדירתו. חברת הביטוח: הבאת את השוד על עצמך. השופט קידר מבית המשפט השלום דן בשאלה האם היה אשם תורם בהתנהלות המבוטח?
שקר של אם אוהבת 24 לאוקטובר 2012 אם רכשה עבור בנה החייל כיסוי לנהג צעיר. ארעה תאונה. האם דיווחה לחברת הביטוח כי היא נהגה כי חששה שהתאונה תזיק לבן בצבא. המבטחת: "לא משלמים לרמאים".
שקר לא רלבנטי 25 ליוני 2012 המבוטח מסר למוקדן של המבטחת, כי הוא נהג ולאחר מכן שינה את טעמו וסיפר כי אחיו נהג. בשני המקרים יש כיסוי. האם השקר בתחילת השיחה ישלול מהמבוטח את הביטוח?