בית המשפט: ביטוח דירה מכסה גם הצתה על ידי שוכר 25 לאוגוסט 2024 שריפה פרצה בדירה. איילון: שוכר הדירה שרף אותה במזיד, מעולם לא הסכמתי לבטח סיכון הצתת אש בידי שוכר, המבוטח התעלם מהמריבות בין השוכר לבת זוג.
חברת ביטוח המתנהלת בסטנסילים 11 לדצמבר 2018 המבוטחת מסרה למגדל את כל המידע והמסמכים אך תביעתה נדחתה בגלל אי שיתוף פעולה.
למבוטח זכות שחברת הביטוח תנהג עמו בהגינות 25 לספטמבר 2018 הרשם הבכיר אבי כהן מבית משפט השלום בתל אביב דן בשאלה מה דינה של חברת ביטוח שלא מתאימה את הביטוח לצרכיו של המבוטח.
יש מגדל מאחוריך? לא במכות ברק 24 לאוקטובר 2013 ברק פגע בלוח החשמל בדירה. מכשירי חשמל ניזוקו. חברת הביטוח: "מקור הנזק לא במכת הברק, אלא התרופפות". בביהמ"ש נדונו סוגיות תום לב, נזק תוצאתי ומומחיות
מדריך למבוטחים נפגעי אסון הכרמל 13 לדצמבר 2010 עם שוך הלהבות, נפגעי אסון הכרמל החלו להתמודד עם שיקום נזקי השריפה. הנפגעים יאלצו להתוודע במהרה לזירה בה שולטים חברות הביטוח, החוקרים ועורכי הדין.
לא פילנתרופיים 16 לדצמבר 2010 משרדו של סוכן הביטוח הוצת. חברת הביטוח סירבה לשלם את תגמולי הביטוח, בטענה כי המשרד היה מבוטח כדירת מגורים. האם השינוי בייעוד המבנה מרוקן את הפוליסה?
שילם כדי שיתבעו אותו 26 לאוקטובר 2010 אש פרצה בדירה וגרמה נזק לרכוש המשותף. חברת הביטוח שילמה לוועד הבית את תגמולי הביטוח לתיקון הנזק, ומיהרה לתבוע החזר בתביעת תחלוף מהדייר.
הצתה שלא מדעת 7 לאוקטובר 2010 דירתו של המבוטח הוצתה על ידי שוכר הדירה. חוות דעת פסיכיאטרית קבעה כי השוכר פעל מתוך מחלת נפש. חברת הביטוח סירבה לשם בטענה שהפוליסה מחריגה פעולה בזדון.
יורות לכל עבר 7 לספטמבר 2010 ארבע חברות ביטוח שילמו כל אחת למבוטחים שלה, תגמולי ביטוח עבור נזקי שריפה בבניין. המבטחות הגישו תביעות תחלוף נגד בני זוג בטענה כי האש פרצה מדירתם.
סחבת אופורטוניסטית 10 לנובמבר 2008 על פי עדות המבוטחים, הטלוויזיה ניזוקה ממכת ברק. הטכנאי שאליו הפתה חברת הביטוח את המבוטחים, אישר כי אכן זו סיבת הנזק. אף על פי כן, המבטחת סירבה לשלם.
מרבה ביטוחים מרבה דאגה 9 לינואר 2006 דירת המבוטחים נשרפה. הסתבר כי המבוטחים ביטחו, כנראה מתוך חוסר עירנות, את דירתם פעמיים. האם רשאית חברת הביטוח הראשונה שאליה פנו המבוטחים, לשלם רק חלק?
התקנת מתזים בדירה מושכרת 20 לאוגוסט 2001 בית המשפט המחוזי בתל אביב דן בשאלה האם בעל בית של דירה מושכרת, חייב לפצות את הדייר עבור נזקים שנגרמו לתכולתו של הדייר, משום לא התקין בדירה מערכת מתזים
ביטחת כלבה מעורבת? עדיף שתעשה לה קודם בדיקה גנטית 15 למרץ 2025 כלבה מעורבת גזע (פיטבול ועוד גזע) נשכה את שכנתו של המבוטח, בעל הכלב. האם החריג של גזע פיטבול בפוליסה מחריג גם נשיכות של כלב מעורב?
האם מבוטחת שמשאירה תיק ברכב בעת התקפת טילים היא אישה לא סבירה? 23 לפברואר 2025 בתחילת מלחמת חרבות ברזל, נסעה המבוטחת עם ילדיה ברחובות אשקלון. לפתע החלה אזעקה. המבוטחת הותירה את רכבה בכביש ונמלטה עם ילדיה לתפוס מחסה במרחב מוגן.
הראל: פוליסת הדירה שלנו נותנת כיסוי לבני זוג נשואים בלבד, לא לידועים בציבור 10 לפברואר 2025 המבוטחת ובן זוגה חויבו לשלם לו פיצויים על רשלנות כלפי אורח בביתם.הראל סרבה לתת לבן הזוג כיסוי ביטוחי בטענה שהוא לא התחתן ברבנות עם ההמבוטחת.
המבוטח הרחיב את הביטוח לכל הסיכונים ולמרות זאת, דחתה איילון את תביעתו 26 לינואר 2025 המבוטח גילה שבר בתחתית הבריכה שבביתו. פוליסת ביטוח הדירה התקנית מכסה אך ורק סיכונים נקובים בשמם בפוליסה. האם ההרחבה לביטוח "כל הסיכונים" מכסה את השבר?
האם עבר פלילי של בן זוג שולל את תוקף ביטוח הדירה? 22 לדצמבר 2024 דירת המבוטחת נפרצה. מנורה סירבה לשלם את תגמולי הביטוח.לבן זוגה של המבוטחת עבר פלילי. המבוטחת לא גילתה זאת למנורה. לכן, לטענת מנורה, היא פטורה מתשלום
רכשה ביטוח להוצאות משפט וגילתה שהוא מכסה פחות מ 6% אחוז מהוצאותיה 15 לדצמבר 2024 ביטוח הרכב של נחמה באיילון כלל כיסוי להוצאות משפט עד 50,000 שקל. אולם כשנזקקה לעו"ד ושילמה לו 31,000 שקל, נדהמה לגלות שאיילון מחזירה לה רק 1,815 שקל.
מגדל כשלה בהבאת ראיות. במקום לפסוק נגדה, השופט הציל אותה 8 לספטמבר 2024 מה הדין כאשר חברת הביטוח לא מביאה את הראיות הנדרשות לקבלת פטור מתשלום תגמולי ביטוח, במקרה שהמבוטח לא מקיים אחר הדרישות לאמצעי מיגון?
שלושה סיכונים גרמו לנזק ורק אחד מבוטח. האם המבוטח זכאי? 9 ליוני 2024 קיר קרס מהתממשות 3 סיכונים: שיטפון, רשלנות בבניית הקיר ורוח במהירות של פחות משלושים קשר. רק סיכון השיטפון מבוטח בפוליסה. האם המבוטח זכאי למלוא נזקו?
תביעת הסרק של הכשרה נגד אורחת בבקתת נופש 25 לפברואר 2024 שריפה פרצה בבקתת נופש. הכשרה, מבטחת הבקתה, שילמה לבעליה עבור נזקי השריפה. לאחר התשלום, הגישה הכשרה תביעת תחלוף נגד... אורחת בבקתה.
ביהמ"ש: אין לכפות על מבוטח בעל מקצוע בניגוד לרצונו 28 לינואר 2024 בדירת מבוטח מגדל התגלו נזקי צנרת. למבוטח פוליסה עם מסלול תיקון באמצעות שרברבי מגדל. המבוטח איבד אמון בשרברב מגדל. האם יוכל לתקן באמצעות שמאי פרטי?
איילון נכשלה בתיקון צנרת. האם תפצה על עגמת נפש ואובדן ימי עבודה? 15 לאוקטובר 2023 דירת המבוטח ניזוקה מנזקי צנרת. שרברבי איילון נכשלו שוב ושוב בתיקון הנזקים למרות אינספור ביקורים. האם המבוטח זכאי לפיצוי על עוגמת נפש ואובדן ימי עבודה?
הרכב המבוטח ננטש ע"י מנורה. בכמה יפוצה המבוטח? 8 לאוקטובר 2023 מוסך מטעם מנורה ביצע תיקון לקוי ברכב של המבוטח ושלח אותו למומחה חשמל במוסך אחר כדי שיתקן את הדרוש תיקון. האם מנורה חייבת לשאת בתשלום למוסך האחר?
בכמה עלתה למנורה התנהלות מזלזלת וחסרת תום לב? 18 לספטמבר 2023 בבית המשפט נחשפה התנהלות חסרת תום לב ומזלזלת של מנורה: תשלום חלק זעיר מנזקי הרטיבות בדירת המבוטחת, כשלים וסתירות בעדויות, שמאי שהתעלם ממרבית הנזק ועוד
הטמנת תכשיטים בשני מקומות ולא בשלושה, האם שוללת כיסוי? 10 לספטמבר 2023 תכשיטי המבוטחת נגנבו. חברת הביטוח סירבה לשלם את תגמולי הביטוח. לטענתה, המבוטחת הסתירה את תכשיטיה בשני מקומות מסתור במקום בשלושה.
הכלב הוגדר ברישיונו לא מסוכן. AIG ביטחה, אך כשהכלב נשך, טענה שהוא מסוכן 16 ליולי 2023 AIG ביטחה כלב, שהוגדר ברישיונו כלא מסוכן. אולם כשהכלב נשך, ביקשה להעמיד את הכלב לבדיקת DNA כדי להוכיח שהווטרינר העירוני טעה בהענקת הרישיון.
הפניקס לא הזהירה את המבוטח מפני השלכות ביטוח חסר וחויבה במלוא הנזק 12 למרץ 2023 מבנה בית העסק של המבוטח נשרף. הפניקס טענה כי המבוטח זכאי לפיצוי חלקי בלבד בשל ביטוח חסר, אולם התברר כי היא לא יידעה את המבוטח על משמעות ביטוח חסר.
חברות הביטוח נערכות לרעידות אדמה: הן מפלסות נתיב התחמקות מתשלום 28 לפברואר 2023 באחד החורפים ירדו כמויות גדולות של גשמים. מים רבים שטפו את המגרש של המבוטח. השיטפון היטה את הקיר המפריד בין ביתו לבין בית השכן. הקיר המפריד החל לקרוס.
האם הראל תנצל אסון שפקד את המבוטחים כדי לטעון התיישנות? 12 לפברואר 2023 זמן קצר לאחר מקרה הביטוח, נפל על בני זוג מבוטחים אסון. הם נאלצו להשקיע את כל מרצם וזמנם בטיפול במחלה ופספסו בחודש את תקופת ההתיישנות. האם הראל תתחשב?
בתי המשפט בשירות תאגידי הביטוח 28 לאוגוסט 2022 בתי המשפט עמוסים עד לעייפה לא רק בדיון בטענות "שיטת מצליח" של תאגידי הביטוח אלא גם בדיון בתביעות תחלוף מורכבות המוגשות על ידם על סכומים זעומים.
האם המבוטחים רמאים או הפניקס חסרת תום לב? 14 לאוגוסט 2022 כתמי רטיבות הופיעו בדירת המבוטחים. הפניקס שלחה אליהם מספר שרברבים. אלה האשימו את כל הסיכונים שהפוליסה אינה מכסה.