עונשם של פגועי נפש המסרבים לקבל שוקים חשמליים 15 ליולי 2013 אם ובתה הקטינה נפלו לבור ביוב פתוח. האם נפגעה בראשה ובנפשה. הומלץ על אשפוז פסיכיאטרי ושוקים חשמליים. הבעל סירב. האם יקוצץ הפיצוי בשל הסירוב לטיפול?
שלושים וחמישה אלף שקל על אלימות שוטר בביטוח הלאומי 2 ליולי 2013 המבוטחת זכאית לקצבת הבטחת הכנסה מהביטוח הלאומי. במהלך בירור בביטוח הלאומי, הותקפה על ידי שוטר. הביטוח הלאומי והמשטרה טענו כי הפגיעה נגרמה באשמתה.
העליון: מוגבלים שיישארו כלואים בביתם 29 לאפריל 2013 אדם המוגבל בשכלו וסובל מליקויי ראייה נפל לתהום מתוך משעול מסוכן, לא מגודר וחשוך. האם ביהמ"ש העליון ימנע הפחתת הפיצויים לנפגע בשל "רשלנות תורמת"?
כיפוף יד במאחז בלתי חוקי 4 למאי 2010 צעירה הפגינה נגד פינוי מאחז בלתי חוקי. קצין המשטרה ביקש לפנותה וסובב לאחור את ידה. הצעירה נותרה עם נכות בידה. האם מדינת ישראל אחראית לנזקיה?
אחריות המשטרה לתינוק שנרצח 19 לאפריל 2007 האב, עבריין אלים, לקח את בנו התינוק, והטיח אותו אל מותו בחצר דירתו. האם משטרת ישראל, שהוזעקה למקום מבעוד מועד, אחראית בנזיקין לאי מניעת רצח התינוק.
חיפש חמור ומצא רימון 23 לספטמבר 2001 נער בן 15 הלך לחפש חמור בשטח אש של צה"ל. בדרכו נתקל ברימון והרימו. הרימון התפוצץ. הנער נפגע קשות. בית המשפט המחוזי דן באחריותו של צה"ל לנזקו של הנער
אשמתו של מי שהתריע 25 לאפריל 2001 השופט אשר גולדין, מבית משפט השלום בתל אביב, דן בשאלה אם ראוי להטיל אשם תורם על מי שנפגע ממחדל של העירייה, מחדל עליו התריע הנפגע בפני העירייה שלא פעלה.
בגלל שלולית המים 17 לנובמבר 2000 אדם שיחק "כדור נוצה" באולם ספורט והחליק בתוך שלולית מים. בבית המשפט לא הוכח מי אחראי לתאונה. האם הרצפה לא נוקתה כראוי, או שמא איטום הגג לא בוצע כראוי?
מי אחראי לאובדן חיים ונזקי גוף מפגיעת עצים? 25 לינואר 2022 פגיעה מעצים קורסים אינה נדירה בישראל. מי אחראי לפצות את הקורבנות?
שולחן הוצב תחת צינור בבי"ח פסיכיאטרי. מטופלת התאבדה עליו בתלייה. העליון: מיקום השולחן "סביר ונבון" 20 למאי 2021 בית חולים פסיכיאטרי הציב שולחן פיקניק מתחת לצינור מרזב. מטופלת אובדנית כרכה סדין סביב צווארה, טיפסה על השולחן, קשרה את הסדין לצינור וקפצה אל מותה.
סמך על הנחיית סוכנת הביטוח וקיבל תספורת 2 ליולי 2018 השופט אריאל ברגנר מבימ"ש השלום בפ"ת דן בשאלה האם חברת הביטוח וסוכן הביטוח חייבים לנהוג עם המבוטח מנהג החסידות ולהתריע בפני על ההתיישנות הקרבה?
שופט: הביטוח הלאומי מכשיל את החלשים בחוסר תום לב משווע 15 לינואר 2018 הביטוח הלאומי הפחית קצבת הבטחת הכנסה למרות תשובת מוקדניו כי רכישת רכב במחיר 29,000 שקל לא תפגע בקצבה. האם השופט איל באומגרט יבטל את ההפחתה?
הייתם משאירים את ילדכם ביחידות עם הפסיכיאטר של הביטוח? 2 לנובמבר 2017 השופטים יחזקאל קינר מבית המשפט המחוזי מרכז וצבי זילברטל מבית המשפט העליון דנים בשאלה אם מומחה הביטוח רשאי להיפגש ביחידות עם קטין שנפגע מהתעללות מינית.
אחריות יוצרי סיכון לנזקי האדם הפשוט 24 ליולי 2017 תאגידים יוצרי סיכון צריכים לשאת בנזקי האדם הפשוט שנפגע מהתממשות הסיכון.
השכן התנכל להורים. בית המשפט: הבת אחראית 5 לפברואר 2017 הבת כי השכן מאיים על הוריה ולמרות זאת הפקידה את מכוניתה בידיהם. השכן הצית את המכונית. האם הבת אחראית לנזקי מכונית סמוכה שניזוקה מהאש?
"תספורת" לקשישה שנפגעה מהחלקה על צואה בשוק 9 לדצמבר 2014 קשישה נפגעה מהחלקה על צואת כלבים בשוק רמלה. האם העירייה, בעלת השוק, חייבת לפצות אותה?
שאלה שלא נותנת מנוח 9 למאי 2013 א' נער בתיכון היה קורבן להתעללות מנערים בבית ספרו. במהלך אחת מההתעללויות, התפרצה אצל א' סכיזופרניה. השופט פרידלנדר דן באחריות בית הספר ומשרד החינוך.
מסע דיג של נער משותק 27 לספטמבר 2012 בשנת 2009 אירע פיגוע במועדון הבר נוער בתל אביב. הוריו של אחד הפצועים הגישו תביעת פיצויים נגד משטרת ישראל. האם יותר להם לעיין בתיקי חקירה דומים?
אל תשלח יד הנער אל ההגה 22 ליוני 2010 נער בן 15 שהועסק בניקיון קיבל הוראה לפנות אשפה במלגזה. המלגזה התהפכה והנער נותר נכה. המעביד: הנער אחראי לנזק כי הסכים לנהוג במלגזה. כיצד הכריע ביהמ"ש?
פיצויים על הזמנת משטרה 30 למאי 2010 אורח במלון לא היה שבע רצון מהשירות. ויכוח סוער פרץ בינו לבין המנהל ואף הוזמנה משטרה. האורח ומשפחתו הגישו תביעה נגד המלון, בגין עוגמת הנפש שנגרמה להם.
פגיעה במראית פני הצדק 23 ליולי 2009 בית המשפט מינה רופא שיעזור לו להכריע בין שתי חוות דעת סותרות. לאחר המינוי הסתבר כי הרופא מחזיק בדעה המזוהה עם אסכולה רפואית מסוימת. האם יוחלף המומחה?
תסתכלי לאן שאת הולכת 13 ליולי 2009 קונה בחנות מדדה בגדים. בין לבין, הגיעה שעת הסגירה. בדרכה החוצה, לא הבחינה הקונה כי דלתות הזכוכית נסגרו בינתיים. הקונה נפצעה. האם בעלי החנות אחראים?
מי ייתן ולא ידעו עוד צער 26 למרץ 2009 צעיר ללא עבר פלילי הסתכסך עם מעבידו. האחרון התלונן כי הצעיר דקר אותו ואת בת זוגו. הצעיר התאבד במעצר. האם המשטרה אחראית למותו? בית המשפט העליון מכריע.
כן הוא יכול 11 לפברואר 2009 הדיון בפרשת אטינגר מגיע בשנית לבית המשפט העליון. הפעם נדונה השאלה האם יש להניח כי ילד ממשפחה מבוססת היה מרוויח שכר גבוהה מהממוצע במשק?
ליטופים מצדיקים תקיפה של כלב 13 לינואר 2009 מה מרגיש כלב כאשר מלטפים אותו? האם הוא חווה את הליטופים כאקט של ידידות, של אהבה, שמא של התגרות? מחלוקת קשה התגלתה בין השופטים בסוגיה זו.
לא לוקחת אחריות 18 לנובמבר 2008 בסוכנות הביטוח הציעו למבוטחים ביטוח משכנתה זול יותר מזה שנעשה בבנק והבטיחו לטפל בביטול הביטוח בבנק. לאחר שנים, התברר למבוטחים כי שילמו כל העת פעמיים
הכשלת מבוטח במימוש זכותו 10 למרץ 2008 ביטוח לאומי הודיע לנכה כי ידון בתביעתה לקצבת נכות לאחר ניצול ימי המחלה שהצטברו לזכותה. בתום ימי המחלה, נאמר לה כי מכיון שהגיעה לגיל פרישה אינה זכאית.
אחריות לאונס בין כתלי בית הספר 21 לאוקטובר 2007 ילד בן 8 נאנס בתוך כיתת בית הספר על ידי השרת, עובד בית הספר. האנס הורשע ונדון למאסר. האם לבית הספר יש אחריות אזרחית בנזיקין למעשה האונס?
אחריות לדקירת העובד 20 ליולי 2006 מי אחראי לדקירת עובד שנדקר במהלך עבודתו? על כך השופט מאיר שנהב, מבית משפט השלום בהרצליה.
מורה תורן 19 ליולי 2006 תלמיד בית ספר נדחף על ידי חבריו במסדרון בית הספר ונפגע. האם משרד החינוך אחראי לנזקיו? את התשובה נותן השופט השופט ג'מיל נאסר, מבית משפט השלום בעכו.