רטרוספקטיבי או פרוספקטיבי 7 ליוני 2004 בית המשפט העליון, חידש הלכה כשקבע כי אדם שניזוק מעוולת נזיקין, זכאי לפיצויים גם עבור שנותיו האבודות. האם ההלכה החדשה חלה גם על תביעות תלויות ועומדות?
העובד הזר וקץ הגישה האינדבידואליסטית 22 לספטמבר 2000 שופט בית המשפט העליון, תאודור אור, נוקט בגישה חדשנית במטרה למנוע הבדלים בסכומי הפיצוי בין שופט לשופט וקובע סכום אחיד עבור סיעוד בבית לנכה 100 אחוז
"אין על בית המשפט לעשות עצמו חרש גמור" 18 לדצמבר 2022 על תופעת חוות דעת הכפולות המוגשות לבית המשפט על ידי אותם מומחים
שולחן הוצב תחת צינור בבי"ח פסיכיאטרי. מטופלת התאבדה עליו בתלייה. העליון: מיקום השולחן "סביר ונבון" 20 למאי 2021 בית חולים פסיכיאטרי הציב שולחן פיקניק מתחת לצינור מרזב. מטופלת אובדנית כרכה סדין סביב צווארה, טיפסה על השולחן, קשרה את הסדין לצינור וקפצה אל מותה.
חריג האחריות המקצועית לא תמיד תקף 18 לדצמבר 2018 האם כל רשלנות בביצוע עבודה מוחרגת מהפוליסה לאחריות כלפי צד שלישי?
הפוליסה נכלולית והעליון מסתפק באזהרות לציבור 3 לדצמבר 2018 הדיון בפוליסה על בסיס תביעה הגיע לעליון. האם הוא יפסול אותה כמנוגדת לתקנת הציבור ולאיסור לקצר את תקופת ההתיישנות?
אי ידיעת ההתיישנות הפכה את הסוכן למבטח 8 למאי 2017 הסוכן יעץ למבוטח כי ימתין לקביעת אחוזי הנכות בביטוח הלאומי. בין לבין חלפו 3 שנים והתביעה התיישנה. האם הסוכן יחויב בתשלום תגמולי הביטוח במקום המבטח?
האם בא הקץ לקומבינה של הרופאים? 26 למאי 2011 מומחה מונה על ידי בית המשפט, בכדי לסייע להכריע בתביעת רשלנות נגד קופת החולים. להפתעתה גילתה התובעת כי המומחה נוהג באופן קבוע לספק חוות לקופת החולים.
המוהל מתרשל בביצוע ברית המילה? עליו לשלם פיצויים 20 למרץ 2011 תינוק נימול בהיותו בן 8 ימים. לאחר הברית הבחינה אמו כי הוא מטיל שתן בשני זרמים. התינוק נאלץ לעבור מספר ניתוחים. האם המוהל התרשל בביצוע ברית המילה?
תמונת מצב: אחריותו של רופא משפחה 2 לספטמבר 2010 רופא המשפחה הוא לרוב הרופא הראשון, שאליו פונה מבוטח קופת חולים. בסקירה זו נדון בתביעות שהוגשו נגד רופאי משפחה בעילות אבחון שגוי, מחדל בהפנייה ועוד
החולה מת... יחי התקציב!!! 9 ליולי 2008 החולה עבר ניתוח מעקפים. בעודו באשפוז, החום עלה. נלקחה תרבית דם ונשלחה למעבדה. בטרם קבלת תוצאות בדיקת הדם, המנותח שוחרר לביתו עם חום, שם נפטר.
מחויב לא רק לבעל המאה 6 לאפריל 2008 נכה 100% נבדק ע"י מומחה המבטחת שקבע שלא איבד את כושר עבודתו לחלוטין. המבוטח נאלץ לפנות לבית משפט. האם המומחה חייב לשלם באופן אישי את ההוצאות שנגרמו?
טראומה אובייקטיבית 12 לאפריל 2007 ימים לאחר ניתוח השתלת שיער, התפרצה אצל המטופל סכיזופרניה. המטופל סבל בעבר מקשיים והניתוח הווה טריגר לפרוץ המחלה. האם יש להטיל אחריות נזיקית על הרופא?
מומחה של נתבעים 25 לינואר 2007 תביעת רשלנות רפואית. האם ראוי כי בית המשפט ימנה כמומחה מטעמו של בית המשפט רופא שכבר נתן בעבק מסר חוות דעת מטעם ולטובת אותו בית חולים?
ואהבת לרעך כמוך 25 לאוקטובר 2006 המבוטחת התלוננה וחזרה והתלוננה בפני רופאת קופת החולים על כאבי בטן. הרופאה לא השכילה לאתר שהחולה לקתה בסרטן המעי הגס. ביהמ"ש העליון דן ברשלנות הרפואית.
תבן אין ניתן לעבדייך 19 ליוני 2005 בית החולים התרשל בטיפולו במהלך הלידה. התינוקת נולדה עם שיתוק מוחין. דיון בבית המשפט העליון בסוגיה המורכבת של קשר סיבתי במצב של "סיבתיות עמומה"
לא הכל מותר 22 לספטמבר 2004 בציבור רווחת משום מה הדעה, כי לשובתים קיימת חסינות על כל נזק שהם גורמים בעת שביתה, אפילו נזק הנגרם ברשעות גלוייה. האמנם?
מוסד קטין 2 ליוני 2004 המוסד לביטוח לאומי ביקש להצטרף כתובע, לתביעת רשלנות רפואית, שהגישה נפגעת-קטינה, עשרים שנה לאחר פגיעתה. האם תביעתו של המוסד לביטוח לאומי התיישנה?
הרופא הסביר 15 ליוני 2003 רופא שיניים הזריק לילדה חומר הרדמה בהתאם לנוהג המקובל. לילדה נגרמו נזקים מוחיים. בבית המשפט העליון התעוררה השאלה אם רופא זהיר הוא הנוהג בהתאם למקובל?
מקובלות המקנה חסינות 22 לינואר 2002 תרופת DES נועדה למנוע הפלות. התברר כי התרופה גורמת לסרטן בילודים שאימותיהם נטלו את התרופה. האם ביהמ"ש העליון יטיל אחריות לנזקה של צעירה שרחמה נכרת?
לקדם את פני הסיכון 30 לספטמבר 2001 בבית המשפט העליון, ניכרת לאחרונה מגמה, להקל עם חולים התובעים ברשלנות מקצועית-רפואית. מגמה זו באה לידי ביטוי גם בפסק דין זה הדן ברשלנות רפואית בלידה
רופאים בחזקת אשמים 22 ליולי 2001 אדם נכנס לבית החולים לשם ניתוח בקע מפשעתי ואיבד את פוריותו. בית המשפט העליון דן מי נושא בנטל השכנוע החולה-הניזוק או המנתח?
רופאים שלא עמדו בנטל 3 לאפריל 2001 הניתוח הסתבך עוד בשלב ההרדמה והחולה נפטרה. התיעוד הרפואי של מהלך הניתוח אבד. האם דו"ח משרד הבריאות הוא ראיה קבילה? ביהמ"ש העליון מכריע בשאלת הרשלנות.
האוטונומיה של הפרט 20 לדצמבר 2000 רשלנותם של הרופאים לא הוכחה בבית המשפט. גם נזקה של התובעת לא הוכח. השופט אשר גולדין, מבית משפט השלום בתל אביב, דן בשאלה אם אף על פי כן, תפוצה התובעת.
עצה שלא בתום לב 1 למאי 1997 רואה החשבון המבוטח נתן עצה ללקוחו לנהוג בדרך שאינה חוקית. הלקוח נאלץ לשלם קנס בשל עצה זו. האם המבוטח נחשב למי שנהג שלא בתום לב ועל כן אינו מכוסה?
חברות הביטוח וסל הבריאות החדש 30 לאפריל 1997 בית המשפט העליון הכריע בסוגייה עקרונית וקבע כי עלות הטיפולים אשר חברת הביטוח תוכיח כי הנפגע זכאי לקבל בקופת חולים תנוכה מסכום הפיצויים הכולל שייפסק.
מיילד בלתי מורשה 28 לאוגוסט 2000 העסקת מי שאינו מורשה לעסוק ברפואה, כרופא בבית החולים, אינה מנהג בתי חולים סבירים. בית המשפט העליון קובע שהחולה רשאי להניח כי לרופא בביה"ח יש הרשאה
חסינות לרופאים רשלנים 19 לנובמבר 1996 המבוטח הובהל לבי"ח לאחר תאונת דרכים שם נקטעה רגלו. המבטחת טענה שרשלנות ביה"ח גרמה לקטיעה. ביהמ"ש העליון מכריע האם הגורם שהחמיר הפגיעה ישתתף בפיצוי.
תרופות קטלניות 23 ליוני 2000 השופטת הניה שטיין, מבית המשפט המחוזי בתל אביב, דנה ברשלנותה של רופאת קופת החולים הכללית, אשר רשמה לחולה כיב קיבה תרופות וולטרן וארטופן
כיסוי לנזק ראייתי בביטוח חובה 2 ליוני 2000 השופט ריבלין, מביהמ"ש העליון, מאפשר הבאת ראיות לגבי "נזק ראייתי", אך אינו מספק את סקרנותו של מי שמעוניין לדעת אם נזק זה בכלל מכוסה בפוליסת ביטוח החובה
המנעות מביצוע בדיקה חיונית 30 לנובמבר 2013 התובעת החלה לסבול מכאבי ראש ופנתה לטיפול רפואי. באיחור רב התברר כי היא סובלת מגידול בראשה. האם תפוצה עבור הנזק שנגרם בשל האיחור באבחון?