לא עושה חשבון למפקח 4 לדצמבר 2011 רכבו של המבוטח ניזוק טוטאלית בתאונה.חברת הביטוח שילמה למבוטח תגמולי ביטוח נמוכים מהמחירון. בית המשפט בוחן את חוזר המפקח הקובע מתי אפשר להפחית מהמחירון
החמצת הזדמנות 11 לנובמבר 2000 לשולחנו של בית המשפט העליון, מגיעה אחת הסוגיות המטרידות את עולם הביטוח : גובה הפיצוי עבור אובדן מוחלט של רכב, האם לפי שווי המחירון או לפי השווי הממשי?
לא משלמת על טעויות 20 למרץ 2005 חברת הביטוח טעתה ברישום קוד הדגם של הרכב בפוליסה וסירבה לשלם למבוטח תגמולי ביטוח לפי שווי רכבו שנגנב. מי צריך לשאת במחיר הטעות, המבוטח או חברת הביטוח
אחידות הפיצוי מול הנזק הממשי 4 לינואר 2001 השופט יצחק ענבר, מבית משפט השלום בירושלים, דן בחובתו של המבטח, לפצות את המבוטח, למרות אי קיום אמצעי המיגון שנדרשו בפוליסה. וכן האם ישולם מחיר מחירון?
משפט אינו משחק שחמט 12 לאוגוסט 2012 בעת רכישת הביטוח סיכם המבוטח עם סוכן הביטוח, כי תיקון הרכב יבוצע בחלקים מקוריים וחדשים בלבד. כשאירעה תאונה כפר סוכן הביטוח בהסכמות. כיצד הכריע המחוזי?
כך עובדת השיטה: איך עושים תספורת למבוטחים? 4 לאפריל 2012 רכב המבוטחת ניזוק בתאונה. סוכן חברת הביטוח שלח אותה לתקן אותו במוסך הסדר. המבוטחת הופתעה לקבל המחאה בגובה 20% מהסכום ששילמה למוסך. איך גולחו התגמולים?
אין תחליף למקור 4 לדצמבר 2005 רכב צד השלישי ניזוק על ידי מבוטחה של חברת הביטוח. הצד השלישי הקפידה לתקן את הנזק בחלף מקורי. חברת הביטוח של המזיק לא הסכימה לשלם, אלא על התחליף למקור.
לשון עילגת מעורפלת ועמומה 3 לאוגוסט 2005 המחפרון של המבוטח ניזוק בחוף הכנרת. חברת הביטוח הצביעה על חריג הקובע כי אין כיסוי לנזק בתוך הים או בסמוך לו, וטענה שגם אירוע שארע 200 מטר מהחוף מוחרג
השמאי המכריע 15 למאי 2005 רכבה של המבוטחת ניזוק. בין שמאי חברת הביטוח לבין השמאי מטעם המבוטחת התגלעו חילוקי דעות. על מי מוטלת האחריות להפעלת מנגנון השמאי המכריע שבפוליסת המקיף
יכולת מיקוח גרועה 5 לפברואר 2004 שילדת רכב ניזוקה בתאונה. בעל הרכב-הניזוק מכר את הרכב בהפסד שעלה על יותר מפי שניים מסכום ירידת הערך שנקבעה על ידי השמאי מטעם הניזוק עצמו.
אובדן יד ראשונה 19 למאי 2003 אדם שמכוניתו ניזוקה כליל זכאי לתגמולי ביטוח שיאפשרו לו לרכוש מכונית דומה למכוניתו. אבל כאשר נרכשת מכונית כזו נוספת בעלות ברישום המכונית. האם יש פיצוי?
תגמולי ביטוח המעשירים את המבוטח 14 למרץ 2000 רכבו של המבוטח נגנב. המבוטח הופתע לגלות כי חברת הביטוח מפחיתה מתגמוליו בשל משתנים כגון קילומטראז' גבוהה, וזאת על אף ששילם פרמיות לפי המחיר המלא.
הודיה שקטה בחוסר סימטריה 21 למאי 2001 המבוטח גילה כי המבטחת שלו נוהגת בחוסר סימטרייה. את תגמולי הביטוח לרכב היא קובעת על ערך ממשי ואת הפרמיה היא קובעת לפי המחירון. האם יאושר כתביעה ייצוגית
מחירון במחלוקת שופטים 8 לספטמבר 1998 רכבו של המבוטח ניזוק באובדן מוחלט. האם תגמולי הביטוח למבוטח יופחתו בהתאם לשווי הרכב הממשי ביום בהתחשב בפרמטרים המפחיתים מערכו. סקירת מחלוקת הפוסקים ב
מחיר מחירון ללא הפחתות 29 לנובמבר 2000 פסק דין נוסף בויכוח על בסיס הפיצוי עבור רכב שנגנב או שניזוק באובדן כליל. השופטת יעל קלוגמן מנתניה מאמצת את הכרעתה של המפקחת.
התנהגות צורמת של מבטחת 11 לאוגוסט 1997 רכבו של המבוטח נגנב. תגמולי הביטוח שולמו בהפחתה של 6% בגלל בעלויות קודמות לרכב. ביהמ"ש מכריע האם רשאית חברת הביטוח להפחית ממחיר הרכב שלפיו גבתה פרמיות
פגיעה בתועלת החברתית הכוללת 2 לנובמבר 2000 סוגייה משפטית שעולם הביטוח מתחבט בה שוב: רכבו של המבוטח נגנב. האם על חברת הביטוח לשלם לו על פי שוויו ביום התאונה או לפי השווי לפיו שולמו פרמיות
שווי הרכב ולא מחיר המחירון 12 לספטמבר 2000 השופט נסים ממן, מבית המשפט המחוזי בנצרת, קובע כי אין כל פסול בכך שחברות הביטוח גובות פרמיות על בסיס מחיר המחירון ומשלמות תגמולי ביטוח לפי שווי הרכב המ
השלמת פיצוי על ירידת ערך בעת מכירה 2 לדצמבר 2012 רכב המבוטחים נפגע בתאונה. שמאי חברת הביטוח העריך את ירידת הערך והמבוטחים לא מחו. אולם, כאשר ביקשו למכור את הרכב, התברר כי הערכת השמאי לא היתה מציאותית
כיצד מחשבים ירידת ערך? תלוי את מי שואלים 28 לאפריל 2011 רכב חדש ניזוק בתאונת דרכים. שמאי חברת הביטוח קבע, על בסיס דו"ח וועדת ששון, כי ערך הרכב ירד ב2.5%. השמאי מטעם המבוטח קבע שערכו המסחרי של הרכב ירד ב9%.
לא לוקחת אחריות 29 למרץ 2011 משאית מבוטחת ניזוקה בתאונה. עקב טעות ברישום דגם המשאית שולמו פרמיות נמוכות. חברת הביטוח דרשה להשלים פרמיות לדגם היקר ובמקביל לשלם לפי הדגם הזול.
טיפול כושל ורשלני 28 לאוקטובר 2010 ממשאית המבוטח נגנבו חלקים. המבוטח ביקש לתקן את המשאית במוסך המוכר לו. האם על חברת הביטוח לשלם לפי הצעת המחיר הזולה שבידה, או את מלוא עלות התיקון?
ברירת המחדל: תיקון בחלקים מקוריים 21 ליולי 2010 רכב ניזוק בתאונה. שמאי הביטוח הורה לתקן את הרכב בחלקים מקוריים. חברת הביטוח סירבה לשלם עבורם. שופטת בית המשפט לתביעות קטנות בירושלים דנה במחלוקת.
השווי כן קובע 27 למאי 2010 הקלנועית נגנבה. בפוליסת הביטוח נקבע ששוויה של הקלנועית 20,500 ש"ח. על פי סכום זה נגבתה הפרמיה. חברת הביטוח הסכימה לשלם רק את שווי הקלנועית בפועל.
שמאי בית במסווה של שמאי חוץ 14 למאי 2009 השמאי הכריז "אובדן מוחלט" ואמר למבוטח כי הרכב שווה את מחיר המחירון."לכל היותר יורידו לך אחוז, אחוז וחצי". המבוטח נדהם לגלות הפחתה של 35% בתגמולים.
חטאה ויצאה נשכרת 3 למרץ 2008 רכב ניזוק בתאונת דרכים. חברת הביטוח סירבה לשלם עבור חלקים מקוריים מכיוון שבתאונה קודמת אותה חברה הרכיבה חלקים לא מקורייים ברכב ללא ידיעת המבוטח.
נוהגת בניגוד להנחיות 28 לספטמבר 2006 כאשר המבוטח ביטח את רכבו, שילם לחברת הביטוח פרמיות על בסיס המחיר המלא של הרכב במחירון.כאשר הרכב נגנב, הפחיתה חברת הביטוח מהתגמולים בשל מצב הרכב.
השומרוני הטוב 20 לספטמבר 2004 מה תוקפה של החתמת מבוטח על כתב ויתור, כנגד תשלום חלקי של תגמולי ביטוח? על כך השופטת מלכה אביב, מבית המשפט לתביעות קטנות בירושלים.
האדם הסביר מול האדם הממוצע 9 לספטמבר 2002 רכב המבוטח נגנב. המבטחת הפחיתה מתגמולי הביטוח סכום המתאים להיותו רכב מהשכרה. השופטת ד"ר פלפל דנה בשאלה אם ראוי לאשר את תביעתו של המבוטח כתביעה ייצוגיץ
חופש אינו הפקרות 17 לאפריל 2001 למעלה משש שנים מתגוששים ביניהם איגוד השמאים, המועצה לצרכנות, חברות הביטוח והמפקח על הביטוח, בבית המשפט העליון, על סוגיית שמאי הבית. עוד פרק בסאגה.
קורלציה בין פרמיה לתגמולי ביטוח 22 ליולי 1998 רכב המבוטח ניזוק קשות בתאונה והוכרז אובדן כללי. בית המשפט דן בשאלה האם שווי הרכב יחושב לפי המחירון שעל פיו נקבעו הפרמיות או על פי נתוני הרכב הספציפי?
שכר טרחת שמאי במתחם הסבירות 6 לינואר 2001 מהו גובה שכר טרחת השמאי שחברת הביטוח של המזיק חייבת בהחזרו לנפגע ברכבו-הצד השלישי. על כך השופטים אהרן מקובר ויעקב שיינמן.