יש ביטוח גם אם אין פוליסה 9 לספטמבר 2012 מנהל חברה סגר טלפונית, עם סוכן הביטוח, ביטוח לרכב משא. שבוע ימים לאחר מכן, המשאית נגנבה. האם נכרת חוזה ביטוח על אף שלא הופקה פוליסת ביטוח?
שינוי תנאי מיגון באמצע התקופה 15 למאי 2011 הרכב המבוטח נגנב. חברת הביטוח טענה, כי כיסוי הגניבה בפוליסה בוטל, בטרם הגניבה, בגלל שלא הומצא אישור המיגון. האם התנהגות חברת הביטוח חוקית?
בצד השני - אדם בשר ודם 4 לפברואר 2008 מכוניתו של המבוטח עברה תאונה. הסתבר כי חברת הביטוח ביטלה את הפוליסה 3 חודשים טרם התאונה. האם היה על המבטחת לשלוח את התראות הביטול בדואר רגיל או רשום?
נכשלה במבחן האמיתי 15 ליוני 2006 תאונת הדרכים ארעה דקות ספורות לאחר שתעודת החובה שולמה בבית הדואר, כך לגרסת המבוטח. חברת הביטוח טענה, כי המבוטח מיהר לשלם את התעודה מייד לאחר התאונה
תום לב ניו זילנדי 2 לאוגוסט 2001 תאונת דרכים. הנהגת הפוגעת הודתה באחריות. שעה לאחר התאונה פנה בעל הרכב שנפגע לחברת ביטוח ורכש אצלה כיסוי ביטוחי לרכב שנפגע. בית משפט בניו זילנד דן.
חברת ביטוח מבולבלת 13 לפברואר 1997 רכב המבוטח בביטוח מקיף פגע ברכב של צד שלישי. חברת הביטוח שילמה לצד השלישי. לימים התברר כי הפוליסה בוטלה. האם הצד השלישי חייב להחזיר את הכסף?
הסוכן התגייס להעיד נגד המבוטח כדי שמנורה תייצג גם אותו 12 לנובמבר 2019 מנורה סירבה לכסות נזקי תאונה בטענה שהפוליסה בוטלה לפני קרות התאונה. הסוכן התגייס להעיד לטובת מנורה כדי שזו תייצג גם אותו במשפט.
גם מחלה המאובחנת לאחר תום הביטוח מכוסה 4 לפברואר 2019 מחלתו של המבוטח אובחנה לאחר סיום תקופת הביטוח אולם התברר כי המחלה קיננה בגופו לפני סיום תקופת הביטוח. האם המבוטח זכאי לתגמולי ביטוח?
פיצול אישיות של ביטוח ישיר 2 למרץ 2011 עורכי הדין של חברת הביטוח הגנו בבית המשפט על הנהג המבוטח שהיה מעורב בתאונה, למרות ששאף שתי שאיפות מסיגריית גראס. אולם הפכו עורם ותבעו את המבוטח.
שינוי מרענן 18 לנובמבר 2010 המבוטח חתם על הצעה לביטוח אובדן כושר עבודה. כעבור מספר ימים נפגע בתאונה. חברת הביטוח סירבה לשלם את תגמולי הביטוח בטענה כי החוזה לא נכרת.
ברירת המחדל: תיקון בחלקים מקוריים 21 ליולי 2010 רכב ניזוק בתאונה. שמאי הביטוח הורה לתקן את הרכב בחלקים מקוריים. חברת הביטוח סירבה לשלם עבורם. שופטת בית המשפט לתביעות קטנות בירושלים דנה במחלוקת.
העתק לא נאמן למקור 4 לאוקטובר 2009 רכב ניזוק בתאונה. מומחה חברת הביטוח המליץ לתקן את הרכב בחלפים לא מקוריים, לעומתו מומחה המבוטח המליץ לתקן בחלפים מקוריים. כיצד פותרים המחלוקת?
חוסר תום לב עם צילינדר 1 ליוני 2009 אותה חברת ביטוח הייתה מעורבת בשני תיקים: באחד נקבע כי המבוטח רקם מזימה, ובשני שנקבע כי חברת הביטוח נהגה בחוסר תום לב. מי שילם יותר על התנהלותו הנלוזה?
כשיש לב שומע לא צריך ניסים 31 לדצמבר 2008 כשטעם סופגניות חג החנוכה עוד לא סר מפינו ובפרוס השנה החדשה, אנו מייחלים ומתפללים שתגיע עת בה המבוטח בארצנו לא ייחל יותר לניסים.
"הכל בסדר" רק לא בביטוח 20 ליולי 2008 המבוטח חתם על הצעת ביטוח בפני פקידה בסוכנות הביטוח. "הכל בסדר" אמרה לו הפקידה, "הפוליסה תגיע בדואר". לאחר שהרכב המבוטח נגנב, הסתבר כי לא נערכה פוליסה
מכרת מכונית? הביטוח לא פוקע 24 לינואר 2008 זמן מה לפני התאונה, התחלפה הבעלות ברכב המבוטח. האם חברת הביטוח פטורה בשל כך מלשלם פיצויים לבעל הרכב הנפגע, למרות שקיבלה את הפרמיות עבור ביטוח הרכב?
לא כל כך מכבדת את מבוטחיה 14 לפברואר 2006 רכב המבוטח ניזוק בתאונה. המבוטח לא הגיש חוו"ד שמאי לשווי הרכב, אלא רק דף ממחירון לוי יצחק. האם על המבטחת במסגרת החובה לבירור החבות- להציג חוו"ד שמאי?
בלשון המעטה 8 לנובמבר 2005 הנגרייה של המבוטח נשרפה ונגרמו נזקים רבים לעסקים סמוכים.בבואו לממש את הפוליסה, הסתבר למבוטח שהכיסוי לצדדים שלישיים הושמט בשנת הביטוח הרלבנטית.
גרסה מול גרסה 11 לאוגוסט 2005 חברת הביטוח חידשה את פוליסת הביטוח לשנה נוספת. במשפט טענה כי הפוליסה חודשה על פי אישור טלפוני של המבוטח. המבוטח הכחיש נמרצות. מה הדין במצב שכזה?
לשון עילגת מעורפלת ועמומה 3 לאוגוסט 2005 המחפרון של המבוטח ניזוק בחוף הכנרת. חברת הביטוח הצביעה על חריג הקובע כי אין כיסוי לנזק בתוך הים או בסמוך לו, וטענה שגם אירוע שארע 200 מטר מהחוף מוחרג
השמאי המכריע 15 למאי 2005 רכבה של המבוטחת ניזוק. בין שמאי חברת הביטוח לבין השמאי מטעם המבוטחת התגלעו חילוקי דעות. על מי מוטלת האחריות להפעלת מנגנון השמאי המכריע שבפוליסת המקיף
מדקדקת בזכויותיה אך לא בחובותיה 8 למאי 2005 המבוטח התאבד. את פוליסות ביטוח החיים שלו רכש מזה שנים רבות. אף על פי כן, דחתה חברת הביטוח, את תביעת האלמנה, בטענה כי מדובר בפוליסה שחודשה סמוך למוות
מחירון המעביר נטל 4 למאי 2004 בית המשפט פסק לטובת המבוטח במחלוקת עם חברת הביטוח. או אז שלפה חברת הביטוח שפן: המבוטח שכח להגיש לבית המשפט חוות דעת על גובה הנזק, ולכן לדידה יש לדחותו
סייג שאינו מהבהב 27 לינואר 2004 המבוטח רכש אופנוע וביקש מסוכן הביטוח כי יבצע עבורו ביטוח חובה. בדרכו לבנק לשלם את התעודה ארעה תאונה. האם חברת הביטוח ששמה מתנוסס על התעודה צריכה לשלם?
ולקינוח: ריבית מיוחדת 30 לנובמבר 2003 מכוניתו של המבוטח ניזוקה בתאונה. חברת הביטוח העלתה שלל של טענות כלפי מבוטחה: הפוליסה בוטלה בטרם התאונה, הכיסוי הביטוחי הגביל את גיל הנהגים וכו'
אותות אזהרה 9 לאוקטובר 2003 יום לאחר סיום תקופת הביטוח, נגנב רכבו של המבוטח. האם חברת הביטוח, או סוכן הביטוח, חייבים להתריע בפני המבוטח שהפוליסה עומדת להסתיים ושהיא לא תחודש?
שולח דברים ביד כסיל 9 ליולי 2001 מבוטח עבר תאונה קשה. או אז התברר לו כי פוליסת הביטוח, עבורה שילם מספר חודשים קודם לתאונה, כלל לא הונפקה. בית המשפט העליון מכריע האם למרות זאת יש כיסוי
כתב קבלה ושחרור חד צדדי 24 לספטמבר 1998 רכב נפגע פגיעה קדמית ואחורית בתאונת שרשרת. המבוטח פוצה עבור הנזק הקדמי בלבד וחתם על כתב ויתור ושחרור. האם כתב הויתור חל על שתי הפגיעות
מחירון במחלוקת שופטים 8 לספטמבר 1998 רכבו של המבוטח ניזוק באובדן מוחלט. האם תגמולי הביטוח למבוטח יופחתו בהתאם לשווי הרכב הממשי ביום בהתחשב בפרמטרים המפחיתים מערכו. סקירת מחלוקת הפוסקים ב
פגיעה בתועלת החברתית הכוללת 2 לנובמבר 2000 סוגייה משפטית שעולם הביטוח מתחבט בה שוב: רכבו של המבוטח נגנב. האם על חברת הביטוח לשלם לו על פי שוויו ביום התאונה או לפי השווי לפיו שולמו פרמיות
ביטול שאינו ביטול 13 לספטמבר 2000 החוק דורש, כי ביטול פוליסת ביטוח, מחמת אי תשלום, ייעשה בשתי הודעות. המבטחת חסכה וביקשה כי המבוטח יראה במכתבה הראשון כאילו הוא מכיל גם את ההודעה השניה
חברת ביטוח אינה שגרירות 26 לאוגוסט 2000 חברת הביטוח ביטחה רכב נהוג בידי עובדת שגרירות נורבגיה. נגרם נזק בתאונה. במשפט טענה המבטחת כי היא כמבטחת השגרירות, זכאית לחסינות דיפלומטית.