כמה כבשים עושות עדר 2 לפברואר 2003 חיילים רבים לקו במהלך שירותם במחלת הקרוהן. בית המשפט העליון דן האם ראוי להכיר כנכה צה"ל בחייל שחלה במחלת קשה זו במהלך שירותו הצבאי.
מלחמה כזרז למחלת הסכיזופרניה 2 לספטמבר 2001 חייל ששירת כמכונאי בטייסת קרב, לקה בסכיזופרניה. המחלה אובחנה אצל החייל כשלושה חודשים לאחר מלחמת המפרץ. בית המשפט המחוזי דן בקשר הסיבתי בין מתח למחלה.
קשר סיבתי סובייקטיבי בין מחלה לשירות 7 לנובמבר 2000 לחץ ומתח נפשי סובייקטיביים, כלשון השופטים, גרמו להתפרצות מחלת הסכיזופרניה. האם החייל יוכר כנכה צ.ה.ל? בית המשפט המחוזי מכריע.
מוות שאינו מפקיע זכויות 28 לנובמבר 1993 חייל לקה במחלה ממארת הגיש תביעה לקצין התגמולים ונפטר. בית המשפט העליון דן האם אמו יורשתו היחידה זכאית לפיצויים או שמא זכות נכה צה"ל הינה זכות אישית.
סכיזופרניה בשטחים 14 למרץ 1993 לוחם צה"ל ששירת בחברון לקה במצוקה נפשית ובעקבותיה פרצה אצלו מחלת הסכיזופרניה. האם יוכר כנכה צה"ל לנוכח טענת משרד הביטחון כי מחלתו פרצה ללא קשר לשירותו
כשמשרד הביטחון גוזל מפדוי שבי 23 לינואר 2013 לאחר שובו מן השבי, נתקף פדוי השבי בחרדות ואושפז. הוא לא הוכר כנכה צהל עקב "תפיסה טיפולית" במשרד הביטחון. "העיון מחדש" במצבו הגיע לדיון בביהמ"ש העליון.
השופטים: התקף הלב היטיב עם המבוטח 5 לספטמבר 2012 המבוטח עובד בכיר בענף נפגעי עבודה במוסד לביטוח לאומי. בעקבות ויכוח במהלך עבודתו נתקף כאבים בחזה. אובחנה טרשת עורקים. האם תוכר בקשתו להכרה כנפגע עבודה?
קטן עליה 2 לספטמבר 2012 רגלה של המבוטחת בביטוח סיעודי נכרתה והיא נזקקה לגמלת סיעוד. בתום 6 חודשי תשלום תגמולים, הודיעה חברת הביטוח כי המבוטחת חזרה לתפקוד. כיצד הכריע ביהמ"ש?
ומי יממן את המומחה? החולה הסיעודית 16 לאפריל 2012 תשלומי הביטוח הסיעודי ששולמו למבוטחת הופסקו באחת. המבוטחת ומשפחתה נאלצו לפנות לבית המשפט. מי יממן את מינוי המומחה מטעם בית המשפט?
רופאים בשירות חברת הביטוח 8 לנובמבר 2010 במדינת חוק, הקביעה מה באמת קרה היא נחלתו הבלעדית של השופט. על השופט להכריע מהי האמת. עדיין בדרך אל ההכרעה השופט זקוק לידע ולניסיון של המומחים הרפואיים
הלכה על כל הקופה 13 ליוני 2010 המבוטח נפטר. חברת הביטוח סירבה לשלם: המנוח לא גילה את מחלת כבד ממנה סבל. מבטח סביר לא היה מקבלו לביטוח בעד שום הון שבעולם. השופט שפסר דוחה הטענה.
רימונים מסוכנים 14 ליולי 2006 מאבטח אכל רימונים במהלך ליווי קבוצת מטיילים ברמת הגולן. המאבטח לקה בחסימת מעיים והרופאים נאלצו לכרות את המעי הגס. האם מדובר בתאונת עבודה?
רופאים מגמתיים 6 ליוני 2006 המבוטח לקה בליבו. כאשר ביקש לקבל את תגמולי הביטוח, נברו רופאי המבטחת בתיקו הרפואי והכריזו כי המבוטח רמאי, הוא היה חולה לב בטרם הביטוח והעלים מצבו מהם
מחזיר השנים האבודות למפרע 1 למרץ 2006 האם הלכת השנים האבודות, שהקנתה פיצויים משמעותיים יותר עבור אדם שחייו נקטעו בעוולה, חלה רטרואקטיבית, גם על עוולות שהתרחשו בטרם מתן ההלכה?
מעשי איבה לתקופת ביניים 27 ליוני 2002 בהפגנה שנערכה בגליל להזדהות עם האינתיפאדה בשטחים, הוצת רכוש השייך למבוטחת. האם מדובר במעשה איבה המוחרג מהפוליסה? בית המשפט העליון מכריע בעיכוב הליכים.
אסון תעשייתי חמור 19 ליוני 2001 עובד במחלקת ייצור סוללות ניקל קדמיום חלה במחלת ניוון עצבים ונפטר. המומחים הרפואיים מטעם בית המשפט קבעו כי סיבת המחלה עלומה. האם עבודתו גרמה למחלתו?
זכות יסוד לגישה אל בית המשפט 7 למרץ 2001 השופט בועז אוקון, רשם בית המשפט העליון, קובע כי יש להקל עם מבוטח המגישים ערעור נגד חברת ביטוח ולהקל עליהם כפי שהוא מקל על חברות ביטוח בהפקדת ערובה
חקירות באמתחת המבטח 17 לאוגוסט 1997 חברת הביטוח ביקשה מבית משפט כי תצהירי העדות של החוקרים מטעמה שחקרו את המבוטחת יחשפו בפניה רק אחרי עדותה בבית המשפט. האם קיבל בית המשפט את הבקשה?
בחירה קטלנית 4 ליולי 2000 ביהמ"ש המחוזי בתל אביב דן בזכות הבחירה של נכה צ.ה.ל.. האם נכה שנזקק לעזרת המוסד לביטוח לאומי עד לבירור תביעות אצל קצין התגמולים איבד את זכויותיו?
שינוי דרגת נכות מצמיתה לזמנית כטעות קולמוס 10 לאפריל 2000 השופט חיים פורת מבית המשפט המחוזי בתל אביב דן בשאלה אם וועדה רפואית עליונה יכולה לשנות נכות צמיתה לזמנית, בטענה שמדובר בטעות קולמוס.
רשות ערעור לצורך שמירת תקינות הדין והסדר המינהלי 30 לנובמבר 2013 נגד בצה"ל נפגע בתאונת דרכים. קצין התגמולים קבע כי הכאב בגבו נגרם ממום מולד ולא מהתאונה, וסירב לפצותו עבור נזק זה. כיצד יכריע בית המשפט שאליו פנה הנגד?
סופיות זמנית 28 ליוני 1994 המבוטחת לא שילמה את האגרה בזמן והשופט מחק את תביעתה. בינתיים חלפו שלוש שנות ההתיישנות. האם המבוטחת זקוקה לארכה כדי שתביעתה לא תתיישן?
אין ירידת ערך פסיכולוגית בפגיעות טרור 16 ליולי 1992 בקבוק תבערה נזרק על מכונית שחנתה ברחוב צלח-א-דין בירושלים. המכונית עלתה באש. האם מס רכוש יפצה גם על ירידת הערך שנגרמה לרכב?
הרכב המבוטח ננטש ע"י מנורה. בכמה יפוצה המבוטח? 8 לאוקטובר 2023 מוסך מטעם מנורה ביצע תיקון לקוי ברכב של המבוטח ושלח אותו למומחה חשמל במוסך אחר כדי שיתקן את הדרוש תיקון. האם מנורה חייבת לשאת בתשלום למוסך האחר?
הקשיש הסיעודי נרדף על ידי כלל ביטוח בערוב ימיו וגם לאחר קבורתו 4 לספטמבר 2022 ד"ר לודמילה זיידנברג, מומחית מטעם ביהמ"ש, קבעה, למרות ממצאים רפואיים, תפקודיים וקוגנטיים, כי קשיש, חולה בדימנסיה ובפרקינסון, אינו סיעודי.
מתחמקת מאחריות בטענות מן היקב ומן הגורן 3 למרץ 2022 האם השתלת פיקה מלאכותית מכוסה בפוליסה עם כיסוי להשתלות?
ייקוב הדין את סבלם של הנכים הקשים 18 לפברואר 2021 האם השופטת יעל וילנר מבית המשפט העליון תיעתר לבקשתו של נפגע קשה רב מערכתי להיבדק רק על ידי המומחים הרפואיים מטעם בית המשפט?
השופט שמחפש לדלים ולעשוקים צד זכות שבדין 26 לאוגוסט 2020 ביטוח בריאות לעובדים זרים. הראל סירבה לממן למבוטח תרופה מצילת חיים למרות שלא היה לה כל ביסוס רפואי ובניגוד לדין ולפוליסה.
על מה חברת הביטוח מוותרת כשהיא "מתפשרת"? 8 ליולי 2020 הפניקס הסכימה לשלם למבוטח תגמולי ביטוח תאונות על בסיס עשרים אחוזי נכות. האם היא כבולה בהסכמתה גם בתביעת נזיקין שהגיש המבוטח נגד מעבידו המבוטח בהפניקס?
רכשת ביטוח קיבלת הראל שתרדוף אותך גם לאחר המוות 12 למרץ 2020 אם יתברר כי תרופה הנמצאת בסל הבריאות טובה גם לטיפול בקורונה, האם ביטוח הבריאות שלכם בהראל יספק לכם אותה? זו התשובה שנחשפה בפני השופט אמיר ויצנבליט.
קשישה סיעודית בת 80 ניצולת שואה וענייה חויבה בתשלום אגרה 20 לפברואר 2020 המבוטחת קשישה, בת שמונים, ניצולת שואה, במצב כלכלי קשה, נפלה למצב סיעודי. האם הרשם דורון יעקבי, מבית משפט השלום בתל אביב, יפטור אותה מתשלום אגרה?