הצג טקסט בגופן גדולהצג טקסט בגופן בינוניהצג טקסט בגופן קטן
כתובתנו: מגדל על דיזנגוף סנטר קומה 16, רחוב דיזנגוף 50 תל אביב. דרכי ההגעה בתפריט "אודותינו".

"הסתרת צינתור ערב יציאה לחו"ל" - פסקי דין במקרים דומים

1 - 32 מתוך 1,321

לא עושה את המוות

29 לנובמבר 2004
מבוטח הצהיר בעת רכישת פוליסת ביטוח לנסיעה לחו"ל כי לא חל שינוי בבריאותו מנסיעתו הקודמת. חברת הביטוח סרבה לשלם בטענה שאשפוזו דווקא כן נבע ממחלה קודמת

חברת ביטוח במסווה של קרן פנסיה

3 לאוקטובר 2011
עמית בקרן פנסיה לקה בליבו ונותר נכה. קרן הפנסיה סירבה לשלם פנסיית נכות. "רימית אותנו. הצהרת כי מעולם לא סבלת ממחלה וכן סבלת מלחץ דם". כיצד הוכרע?

מי שיש לו הורה קשיש שלא יסע לחו"ל

18 ליולי 2010
בני זוג רכשו כרטיסי טיסה ופוליסת ביטוח נסיעות. הנסיעה בוטלה עקב פטירת אבי המבוטח. חברת הביטוח טענה כי בני הזוג היו צריכים לצפות כי הקשיש עלול למות.

המוות של אביך היה צפוי

3 למאי 2010
המבוטחים ביטלו טיול בחו"ל, בשל מות אביה של המבוטחת. חברת ביטוח סירבה לשלם את נזקי ביטול הטיול, בטענה כי מות האב היה צפוי. השופט מנהיים דן בסוגייה.

חוסר תום לב משווע

11 לינואר 2007
חברת הביטוח מכרה פוליסה סיעודית לקשישה בת 81. בהיותה בת 90, נפלה למצב סיעודי. חברת הביטוח התנערה מהקשישה בטענה שבכניסה לביטוח לא הצהירה על כל מחלותיה.

רופאים מגמתיים

6 ליוני 2006
המבוטח לקה בליבו. כאשר ביקש לקבל את תגמולי הביטוח, נברו רופאי המבטחת בתיקו הרפואי והכריזו כי המבוטח רמאי, הוא היה חולה לב בטרם הביטוח והעלים מצבו מהם

תפישה המנוגדת לטבע האנושי

30 לאפריל 2018
המבוטחת נפטרה מסרטן. חברת הביטוח סירבה לשלם את תגמולי הביטוח בטענה שבני הזוג היו חייבים לגלות את דבר מחלתה של האישה למרות שלא נדרשה הצהרת בריאות.

החמרה של מצב בריאות

26 לינואר 1998
מבוטחת לקתה באירוע מוחי בחו"ל. חברת הביטוח הנסיעות טענה כי הארוע קרה בשל החמרה של מצב בריאותה, וכי החמרה כזו מוחרגת מהפוליסה. כיצד יכריע בית המשפט?

ביטוח יקר עם טריקים ושטיקים

12 למרץ 2017
האם כיסוי להחמרה של מחלה קיימת בביטוח נסיעות לחו"ל מצומצם רק שינוי לרעה, פתאומי ובלתי צפוי כפי שתאגידי הביטוח טוענים?

בית המשפט אינו מנחש

1 לנובמבר 2012
המבוטח עבר ניתוח מסתמי לב. המבטחת דחתה את תביעתו לתגמולי ביטוח מחלות קשות, ללא פירוט טענותיה כנדרש. כיצד יכריע השופט בתביעה שהוגשה בסדר דין מקוצר?

בין לחץ דם וטביעה אין קשר. אז מה?

9 לאוגוסט 2011
המבוטחת טבעה בים. חברת הביטוח סירבה לשלם את תגמולי ביטוח החיים, בטענה כי המבוטחת הסתירה בעת עשיית הביטוח לחץ דם. האם המבטחת פטורה?

מה הקשר?

11 ליולי 2011
המבוטח חתם על הצהרת בריאות, כשהחלים מדלקת ריאות. בהצהרה לא גילה כי יעבור רנטגן, כדי לוודא שהמחלה חלפה. התגלה סרטן. האם הפר המבוטח את חובת הגילוי?

טיהור לאחר המוות

18 לאפריל 2011
בראשו של המבוטח התגלה גידול. חברת הביטוח סירבה לשלם בטענה כי בכניסה לביטוח הוסתרו פרטים רפואיים. האם המבוטח רמאי? או שלא הבין את הנשאל בגלל קשיי שפה?

הלכה על כל הקופה

13 ליוני 2010
המבוטח נפטר. חברת הביטוח סירבה לשלם: המנוח לא גילה את מחלת כבד ממנה סבל. מבטח סביר לא היה מקבלו לביטוח בעד שום הון שבעולם. השופט שפסר דוחה הטענה.

הכשילה את המבוטח

16 למאי 2010
פקיד הבנק שכנע את המבוטח לקנות ביטוח חיים בחברת הפניקס. כעבור עשר שנים נפטר המבוטח ממחלת ריאות. חברת הביטוח סירבה לשלם לאלמנת בטענה כי הסתיר את מחלתו.

נשק יום הדין

18 ליוני 2009
חברת הביטוח קיבלה מהמבוטח הצהרת בריאות, גבתה פרמיות ורק בקרות מקרה הביטוח בדקה אם הצהרת הבריאות נכונה. האם מותר למבטחת לדחות את תביעת המבוטח?

שופטת השנה בתחום הביטוח

28 לדצמבר 2006
נתבקשנו על ידי עיתון ידיעות אחרונות באינטרנט, לבחור את השופט אשר לדעתנו השפיע ביותר השנה על תחום משפט הביטוח. הבחירה שלנו לא הייתה קשה.

משאלה שהתגשמה

10 לאוקטובר 2006
קשישה רכשה ביטוח סיעודי במסדרונות קופת החולים שם טופלה עקב נפילה. חלפו שנים והיא לקתה בתשישות, האם המבטחת תחמוק מלשלם בטענה שהקשישה העלימה מידע רפואי?

מחיר הלהיטות

21 לאוקטובר 2005
סוכן הביטוח מילא את הצעת הביטוח, תוך שהוא משאיר את טופס הצהרת הבריאות ריק ולא חתום. האם חברת הביטוח רשאית לא לשלם בטענה שהמבוטח הסתיר במרמה מחלה?

גורמי סיכון אינם מחלה

16 לדצמבר 2004
המבוטחת אושפזה בחו"ל בעקבות דלקת בשם שושנה. מבטחת הנסיעות, סירבה לכסות האשפוז. למשפט הובא פרופסור שהעיד כי גורמי הסיכון קיננו במבוטח 30 שנה טרם הטיסה.

חיתום בדיעבד

2 לנובמבר 2004
מבוטחת בפוליסת ביטוח קבוצתי, חלתה במחלת הסרטן, בטרם הוספה לפוליסה הרחבה מפני מקרי מוות. ההרחבה נעשתה ללא הצהרת בריאות. האם ישולמו התגמולים?

תחילתו של ביטוח

2 לספטמבר 2004
המבוטח עבר תאונת עבודה קשה. בטרם התאונה חתם המבוטח על הצעת ביטוח. המבוטח אף שילם פרמיות עבור התקופה בה ארעה התאונה. אף על פי כן סירבה חברת הביטוח לשלם

ימין מקרבת ושמאל דוחה

11 לפברואר 2004
חברת הביטוח הסכימה לבטח אשה בת 84 על בסיס הצהרת בריאות. כשנפלה המבוטחת למצב סיעודי טענה כי המבוטחת היתה חולה בטרם כניסתה לביטוח. דיון בחיתום בדיעבד.

נשמת אפו

23 ליולי 2003
הרופאים גילו גידול במוחה של המבוטחת והמליצו על הסרה מיידית. אלא שהמבוטחת היא עובדת זרה והממשלה איפשרה למבטחות להתנער מאחריותן לעובדים הזרים בעזרת חריג

העוקץ

10 לאפריל 2002
חברות הביטוח טענו כי מבוטח שנפטר, סבל מכאב בחזה שלא הופיע בהצהרות הבריאות. בתגובה, הביאה משפחת המנוח קלטות מזעזעות של שידול להצהרות בריאות שקריות.

לא קלטה את הרמזים

4 לספטמבר 2001
המבטח רמז בהצהרת הבריאות על בעיות בכליות. בפועל סבל מאי ספיקת כליות. במשפט טען המבוטח כי חברת הביטוח התרשלה בהתעלמות מרמזיו. בית המשפט מכריע.

הבעל המודאג

16 ליולי 2001
האשה עברה בדיקת ממוגרפיה והבעל דאג באותו יום להוסיף לפוליסה כיסוי לסרטן. השופט צבי גורפינקל, סגן נשיא בית משפט השלום בתל אביב, דן בשאלה אם הכיסוי תקף.

הרוצח השקט

11 ליולי 2001
מועמד לביטוח נשאל בהצהרת הבריאות, אם הוא סובל מיתר לחץ דם וענה בשלילה. בדיעבד הסתבר כי הוא סבל מיתר לחץ דם אך, "חש עצמו בריא". האם הפר את חובת הגילוי?

יתר לחץ דם-תופעה משמעותית

29 ליולי 1997
המבוטח רכש ביטוח בריאות ולא הזכיר את תחלואיו בהצהרת הבריאות. לטענת המבוטח סוכן הביטוח לא הדגיש את חשיבות ההצהרה. האם יפטור ביהמ"ש את חברת הביטוח?