רופאי הביטוח כשלו ומי משלם את המחיר? המבוטח 14 למרץ 2012 בטרם יציאתו לדרום אמריקה רכש הצעיר ביטוח לטיולים אתגריים. רק לאחר שחזר לארץ אובחן שלקה שם במחלת עור. האם המבטחת תממן את הטיפול היקר שקיבל בארץ?
טיפול כושל ורשלני 28 לאוקטובר 2010 ממשאית המבוטח נגנבו חלקים. המבוטח ביקש לתקן את המשאית במוסך המוכר לו. האם על חברת הביטוח לשלם לפי הצעת המחיר הזולה שבידה, או את מלוא עלות התיקון?
את מי טוחנות טחנות הצדק? 26 ליוני 2008 תאונת הדרכים הפכה את הנפגע לקוואדרופלג, משותק בכל גפיו. בית המשפט בחן את צורכי הסיעוד האישיים של הנפגע והגיע למסקנה כי הוא זקוק לשני מלווים ישראלי וזר
לא תעמוד על דם רעך 13 לאוקטובר 2000 בפני השופטת שולמית וסרקרוג, מבית המשפט המחוזי בחיפה, עמדו שאלות מענינות אלה: האם יש לחמות אחריות כלפי כלתה שבאה להצילה, סיכנה את עצמה ונפגעה?
העובד הזר וקץ הגישה האינדבידואליסטית 22 לספטמבר 2000 שופט בית המשפט העליון, תאודור אור, נוקט בגישה חדשנית במטרה למנוע הבדלים בסכומי הפיצוי בין שופט לשופט וקובע סכום אחיד עבור סיעוד בבית לנכה 100 אחוז
האם מותר לנכות מפיצויים אזרחיים פיצויים פליליים? 9 למרץ 2025 בית משפט פלילי פסק פיצויים להורים שבתם נהרגה מתאונת פגע וברח. האם השופט הדן בפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, חייב לנכות מהם את הפיצויים הפליליים?
הראל: פוליסת הדירה שלנו נותנת כיסוי לבני זוג נשואים בלבד, לא לידועים בציבור 10 לפברואר 2025 המבוטחת ובן זוגה חויבו לשלם לו פיצויים על רשלנות כלפי אורח בביתם.הראל סרבה לתת לבן הזוג כיסוי ביטוחי בטענה שהוא לא התחתן ברבנות עם ההמבוטחת.
רכשה ביטוח להוצאות משפט וגילתה שהוא מכסה פחות מ 6% אחוז מהוצאותיה 15 לדצמבר 2024 ביטוח הרכב של נחמה באיילון כלל כיסוי להוצאות משפט עד 50,000 שקל. אולם כשנזקקה לעו"ד ושילמה לו 31,000 שקל, נדהמה לגלות שאיילון מחזירה לה רק 1,815 שקל.
ביהמ"ש למבטחים: אל תיכנסו לכיס הנפגעים בנימוק פטרנליסטי 29 לספטמבר 2024 הראל, חברת הביטוח של הנהג האשם בתאונה, קיזזה מבעל הרכב (צד ג') שנפגע בתאונה 20 אחוז "אשם תורם" וכן מס ערך מוסף.
שלמה ביטוח סירבה לחשוף הסכמים סודיים. המבוטח זכה במשפט 7 ליולי 2024 המבוטח מימש את זכותו לבחור שמאי עצמאי ולתקן את הרכב במוסך שאינו הסדר. בתגובה קיצצה חברת הביטוח את ההנחה שהיא מקבלת מספקיה עבור החלפים.
הסוכנת התרשלה, המבוטח נענש ב"תספורת" ורק מגדל יצאה ללא פגע 31 למרץ 2024 המבוטח היה מעורב בתאונת דרכים. המבוטח פנה למגדל וביקש כיסוי לנזקי התאונה. מגדל טענה כי הסוכנת לא השלימה את הפקת הפוליסה ולכן הצעת הביטוח לא אושרה.
7 שופטי עליון בדיון נוסף, שמו קץ לגזל פנסיות על ידי תאגידי הביטוח 17 לדצמבר 2023 האם יעלה על הדעת שהביטוח הפנסיוני, אותו רכש קורבן תאונה במיטב כספו, יפטור את האיש שאחראי לתאונה ואת תאגיד הביטוח שלו מתשלום פיצויים לאלמנה?
מנורה שכחה שהעלתה בעבר טענות סרק בפני אותו שופט. השופט דווקא לא שכח 8 לינואר 2023 סרטון הוכיח מעל לכל ספק כי האחריות לתאונה נופלת על מבוטח מנורה. למרות זאת, סירבה מנורה, בטענות ללא כל בסיס לקחת אחריות על נזקי התאונה.
פסיכיאטר בימ"ש לנכה: חשוף מצוקותיך בנוכחות זרים ותתמודד עם הסיטואציה 18 לאוקטובר 2022 פסיכיאטר מטעם ביהמ"ש דרש שהנכה יחשוף את מצוקות נפשו בפני שני אנשים זרים. הנכה התקשה. המומחה הבהיר לו שאין ברירה, כך נהוג ושעליו "להתמודד עם הסיטואציה"
מהפך בעליון: אלמנה הזכאית לפנסיה אינה "מתעשרת" מפיצויים על מות הבעל 8 ליולי 2022 האם יש לפטור מעוול מאחריות לתאונה, בנימוק שאלמנת הקורבן מקבלת קצבת שאירים מהביטוח הפנסיוני של המנוח, כדי שלא יאמרו עליה שהיא "מתעשרת" ממות בעלה?
ילד סירב לניתוח ונענש בשלילת 50% מהפיצויים 25 ליוני 2022 ילד, נפגע תאונת דרכים, סירב לעבור ניתוח. האם השופט אייל כהן, מבית משפט השלום ברמלה, יעניש את הילד הסרבן בשלילת הפיצויים המגיעים לו?
ייקוב הדין את סבלם של הנכים הקשים 18 לפברואר 2021 האם השופטת יעל וילנר מבית המשפט העליון תיעתר לבקשתו של נפגע קשה רב מערכתי להיבדק רק על ידי המומחים הרפואיים מטעם בית המשפט?
השמחה על מות חובת ההנמקה הייתה מוקדמת מידי 27 למאי 2020 בעקבות פסק דין של השופט עופר גרוסקופף הכריזו תאגידי הביטוח על מות חובת ההנמקה. כעת לאור פסק דין של השופטת יעל וילנר מסתבר שההכרזה הייתה מוקדמת מידי.
תספורת החלוקה המדומיינת 9 לאפריל 2019 המבוטח נפגע בתאונה על גבי סירה. מנורה הודיעה לו שהוא זכאי רק לשליש מתגמולי הביטוח כי עליו להתחלק עם עוד שני נוסעים שהיו על הסירה למרות שהם לא נפגעו.
"תספורת" למבוטח שלא הבחין בדליפת שמן 21 למאי 2018 חפץ פגע בגחון רכבו של המבוטח. החפץ גרם לסדק במנוע. כתוצאה מזה התרוקן המנוע משמן וניזוק משום שפעל ללא שמן. האם חברת הביטוח תכסה את הנזק שנגרם למנוע?
רק בני המשפחה הגרעינית אינם צד שלישי 3 לנובמבר 2013 נכדת המבוטח הגיעה לביקור בביתו. תוך משחק נתקלה בויטרינה ונפגעה."נכדה אינה צד שלישי" טענה חברת הביטוח. המשפחה לא ויתרה ופנתה לביהמ"ש השלום ואף למחוזי.
השופטים להורים: כפו על ילדכם ניתוח כדי לחסוך לחברת הביטוח 20 למאי 2014 האם חברת ביטוח החובה זכאית לכפות על ילד שעבר תאונת דרכים לעבור ניתוח שאולי ישפר את מצבו?
לא מתקנים ליקויים בטיחותיים 10 לפברואר 2013 רכב ניזוק בתאונה. חברת הביטוח שכנעה את המבוטח כי יכניס את רכבו לתיקון במוסך הסדר. המוסך ביצע עבודה רשלנית. המבוטח נאלץ לתקן את התיקון. התתנער המבטחת?
כאשר חברת ביטוח גוזלת את חשבון המבוטח 26 לדצמבר 2012 המבוטח ביטל את פוליסת ביטוח הדירה ורכש פוליסה אחרת. לאחר 10 שנים, גילה כי נגבו ממנו פרמיות לאורך כל אותן שנים. האם תחוייב חברת הביטוח להחזיר בריבית?
תקדים: קופות החולים ישלמו עבור ניתוחים בחו"ל 23 למאי 2011 פג נזקק לניתוח שטרם בוצע בארץ. קופ"ח סירבה לממן:"מצאנו רופא אמיץ שיסכים לבצע את הניתוח בארץ". ההורים גייסו מימון לניתוח בחו"ל, האם הם זכאים להחזר?
מדריך למבוטחים נפגעי אסון הכרמל 13 לדצמבר 2010 עם שוך הלהבות, נפגעי אסון הכרמל החלו להתמודד עם שיקום נזקי השריפה. הנפגעים יאלצו להתוודע במהרה לזירה בה שולטים חברות הביטוח, החוקרים ועורכי הדין.
ברירת המחדל: תיקון בחלקים מקוריים 21 ליולי 2010 רכב ניזוק בתאונה. שמאי הביטוח הורה לתקן את הרכב בחלקים מקוריים. חברת הביטוח סירבה לשלם עבורם. שופטת בית המשפט לתביעות קטנות בירושלים דנה במחלוקת.
הכול מכוסה רק לא התביעה שלך 12 למאי 2010 בעל משאית רכש ביטוח מקיף, ואף הקפיד לרכוש הרחבה מיוחדת לכיסוי נזקים עקב השימוש במנוף שעל המשאית. חברת הביטוח טענה שרכוש שנפל בפיקוח של המבוטח לא מכוסה
מנכ"ל היית? רואה חשבון נשארת 19 לנובמבר 2009 המבוטח איבד את כושר עבודתו כמנהל כספים ראשי, מופקד על עשרות צוותי עובדים. חברת הביטוח: בתחילת הדרך היית רואה חשבון חזור לאותה עבודה. כיצד הכריע ביהמ"ש
יישום חוק ביטוח בריאות ממלכתי- הלכה למעשה 29 ליוני 2008 פג שנולד טרם זמנו, נזקק לניתוח נדיר, מציל חיים. בארץ לא היה בנמצא רופא שעשה בעבר ניתוח שכזה. האם חייבת קופת החולים לשאת במימון ניתוח שכזה בחו"ל?
חטאה ויצאה נשכרת 3 למרץ 2008 רכב ניזוק בתאונת דרכים. חברת הביטוח סירבה לשלם עבור חלקים מקוריים מכיוון שבתאונה קודמת אותה חברה הרכיבה חלקים לא מקורייים ברכב ללא ידיעת המבוטח.
נזק תוצאתי – לא מה שחשבתם 15 לנובמבר 2007 מטבח הדירה המבוטחת גובל בסלון. הצפה גרמה נזק למרצפות המטבח. המבוטח נאלץ להחליף גם את מרצפות הסלון. האם הצורך בהחלפת מרצפות הסלון הוא נזק ישיר או עקיף?