מי אחראי לאובדן חיים ונזקי גוף מפגיעת עצים? 25 לינואר 2022 פגיעה מעצים קורסים אינה נדירה בישראל. מי אחראי לפצות את הקורבנות?
אחריות יוצרי סיכון לנזקי האדם הפשוט 24 ליולי 2017 תאגידים יוצרי סיכון צריכים לשאת בנזקי האדם הפשוט שנפגע מהתממשות הסיכון.
"תספורת" לקשישה שנפגעה מהחלקה על צואה בשוק 9 לדצמבר 2014 קשישה נפגעה מהחלקה על צואת כלבים בשוק רמלה. האם העירייה, בעלת השוק, חייבת לפצות אותה?
עונשם של פגועי נפש המסרבים לקבל שוקים חשמליים 15 ליולי 2013 אם ובתה הקטינה נפלו לבור ביוב פתוח. האם נפגעה בראשה ובנפשה. הומלץ על אשפוז פסיכיאטרי ושוקים חשמליים. הבעל סירב. האם יקוצץ הפיצוי בשל הסירוב לטיפול?
שלושים וחמישה אלף שקל על אלימות שוטר בביטוח הלאומי 2 ליולי 2013 המבוטחת זכאית לקצבת הבטחת הכנסה מהביטוח הלאומי. במהלך בירור בביטוח הלאומי, הותקפה על ידי שוטר. הביטוח הלאומי והמשטרה טענו כי הפגיעה נגרמה באשמתה.
העליון: מוגבלים שיישארו כלואים בביתם 29 לאפריל 2013 אדם המוגבל בשכלו וסובל מליקויי ראייה נפל לתהום מתוך משעול מסוכן, לא מגודר וחשוך. האם ביהמ"ש העליון ימנע הפחתת הפיצויים לנפגע בשל "רשלנות תורמת"?
פיצויים על הזמנת משטרה 30 למאי 2010 אורח במלון לא היה שבע רצון מהשירות. ויכוח סוער פרץ בינו לבין המנהל ואף הוזמנה משטרה. האורח ומשפחתו הגישו תביעה נגד המלון, בגין עוגמת הנפש שנגרמה להם.
הסתנן לאצטדיון וזכה בפיצויים 20 למאי 2010 נער בן 15 התפלח לאצטדיון טדי. בסמוך לפתח דרכו נכנס, היה פיר בגובה 6 מטרים והנער נפל לתוכו.מי אחראי לשלם פיצויים עבור נזקיו של הנער המסתנן?
כיפוף יד במאחז בלתי חוקי 4 למאי 2010 צעירה הפגינה נגד פינוי מאחז בלתי חוקי. קצין המשטרה ביקש לפנותה וסובב לאחור את ידה. הצעירה נותרה עם נכות בידה. האם מדינת ישראל אחראית לנזקיה?
תסתכלי לאן שאת הולכת 13 ליולי 2009 קונה בחנות מדדה בגדים. בין לבין, הגיעה שעת הסגירה. בדרכה החוצה, לא הבחינה הקונה כי דלתות הזכוכית נסגרו בינתיים. הקונה נפצעה. האם בעלי החנות אחראים?
אחריות המשטרה לתינוק שנרצח 19 לאפריל 2007 האב, עבריין אלים, לקח את בנו התינוק, והטיח אותו אל מותו בחצר דירתו. האם משטרת ישראל, שהוזעקה למקום מבעוד מועד, אחראית בנזיקין לאי מניעת רצח התינוק.
מחזיר השנים האבודות למפרע 1 למרץ 2006 האם הלכת השנים האבודות, שהקנתה פיצויים משמעותיים יותר עבור אדם שחייו נקטעו בעוולה, חלה רטרואקטיבית, גם על עוולות שהתרחשו בטרם מתן ההלכה?
פיצויים עונשיים 27 לינואר 2005 הנה פסק דין, סנונית ראשונה בדרך מערבה. השופט שמואל ברוך דן בשאלת סמכותם של בתי המשפט בישראל להטיל פיצויים עונשיים בתחום הנזיקין, ולראשונה מיישם הסמכות
רטרוספקטיבי או פרוספקטיבי 7 ליוני 2004 בית המשפט העליון, חידש הלכה כשקבע כי אדם שניזוק מעוולת נזיקין, זכאי לפיצויים גם עבור שנותיו האבודות. האם ההלכה החדשה חלה גם על תביעות תלויות ועומדות?
רסר בוקובזה 10 לנובמבר 2002 מפקד מחנה צבאי גייס חברה פרטית לנכש בהתנדבות עשבים שוטים במחנה. הטרקטור של החברה המתנדבת עלה בטעות על כבל אנטנות.
מעבר לדלת הזכוכית 18 למרץ 2002 לקוחה בחנות רהיטים, שמעה אזעקה ומיהרה לצאת אל מכוניתה. בדרכה החוצה נתקלה בדלת זכוכית נעולה. השופטת אגי, מביהמ"ש השלום בת"א, דנה ברשלנות המעורבים.
הג'ינג'י עם המפתחות 16 לדצמבר 2001 צופה נייטרלי נרמס במגרש בידי האוהדים של שתי קבוצות כדורגל מתחרות. השופט יצחק עמית, מבית משפט השלום בעכו, דן בשאלה מי אחראי לנזקי גופו.
חיפש חמור ומצא רימון 23 לספטמבר 2001 נער בן 15 הלך לחפש חמור בשטח אש של צה"ל. בדרכו נתקל ברימון והרימו. הרימון התפוצץ. הנער נפגע קשות. בית המשפט המחוזי דן באחריותו של צה"ל לנזקו של הנער
אשמתו של מי שהתריע 25 לאפריל 2001 השופט אשר גולדין, מבית משפט השלום בתל אביב, דן בשאלה אם ראוי להטיל אשם תורם על מי שנפגע ממחדל של העירייה, מחדל עליו התריע הנפגע בפני העירייה שלא פעלה.
חריגה מעסקי הגינון 27 לנובמבר 1997 ילד נפצע ממגלשה בגן משחקים. הקבלן שהועסק בגינון ובאחזקת גינות נתבע ברשלנות. האם חברת הביטוח אשר כיסתה את אחריותו המקצועית בגינון, חבה גם בגין מקרה זה?
חברות הביטוח וסל הבריאות החדש 30 לאפריל 1997 בית המשפט העליון הכריע בסוגייה עקרונית וקבע כי עלות הטיפולים אשר חברת הביטוח תוכיח כי הנפגע זכאי לקבל בקופת חולים תנוכה מסכום הפיצויים הכולל שייפסק.
חלוקת אחריות בין הורים לבעל אולם תצוגה 30 לנובמבר 2013 תינוק בן 17 חודשים נפגע מזכוכית בחנות טולמנס, בית המשפט דן באחריות החנות ואחריות ההורים.
כמו בניו זילנד 23 לפברואר 1995 אדם נפגע כאשר גלש במגלשת המים במרכז הספורט בדימונה. בית המשפט העליון קובע כי יוצר הסיכון אחראי לנזק כל עוד עוד הנזק היה ניתן לחיזוי.
ממה מתו האווזים? 30 לנובמבר 2013 חקלאים העוסקים בגידול אווזים הגישו תביעה משפטית נגד מספר גורמים בעקבות מות אווזים שגידלו. האם יצליחו לשכנע את השופט כי האווזים מתו בשל תערובת פגומה?
אין די במכשול כדי להטיל אחריות 30 לנובמבר 2013 התובע נפצע עקב מכשול בדרך. התובע מסר מספר גרסאות לגבי מקום התאונה. השופט אוקון מביהמ"ש השלום בת"א שואל עצמו האם האחריות למפגע היא פונקציה של זיכרון
הציל ילדה מאונס ונורה על ידי האנס. מי אחראי? 20 למאי 2021 א' נורה ונפגע בזמן שהגן על ילדה מאנס. היורה סבל מהפרעת אישיות. למרות זאת חברת השמירה סיפקה לו נשק ששימש אותו לירי בא'. על מי מוטלת האחריות לפצות א'.
שולחן הוצב תחת צינור בבי"ח פסיכיאטרי. מטופלת התאבדה עליו בתלייה. העליון: מיקום השולחן "סביר ונבון" 20 למאי 2021 בית חולים פסיכיאטרי הציב שולחן פיקניק מתחת לצינור מרזב. מטופלת אובדנית כרכה סדין סביב צווארה, טיפסה על השולחן, קשרה את הסדין לצינור וקפצה אל מותה.
סמך על הנחיית סוכנת הביטוח וקיבל תספורת 2 ליולי 2018 השופט אריאל ברגנר מבימ"ש השלום בפ"ת דן בשאלה האם חברת הביטוח וסוכן הביטוח חייבים לנהוג עם המבוטח מנהג החסידות ולהתריע בפני על ההתיישנות הקרבה?
הורה נפל מסולם בעת בניית סוכה בגן הילדים. מי אחראי? 5 לפברואר 2018 הורה נפל מסולם וניזוק. השופט קבע כי הוא זכאי לפיצוי. עוזרת בית נפלה מסולם. השופטת קבעה כי היא אינה זכאי לפיצוי. איך ייתכן? הכל תלוי בשופט היושב בדין.
שופט: הביטוח הלאומי מכשיל את החלשים בחוסר תום לב משווע 15 לינואר 2018 הביטוח הלאומי הפחית קצבת הבטחת הכנסה למרות תשובת מוקדניו כי רכישת רכב במחיר 29,000 שקל לא תפגע בקצבה. האם השופט איל באומגרט יבטל את ההפחתה?
הייתם משאירים את ילדכם ביחידות עם הפסיכיאטר של הביטוח? 2 לנובמבר 2017 השופטים יחזקאל קינר מבית המשפט המחוזי מרכז וצבי זילברטל מבית המשפט העליון דנים בשאלה אם מומחה הביטוח רשאי להיפגש ביחידות עם קטין שנפגע מהתעללות מינית.
השכן התנכל להורים. בית המשפט: הבת אחראית 5 לפברואר 2017 הבת כי השכן מאיים על הוריה ולמרות זאת הפקידה את מכוניתה בידיהם. השכן הצית את המכונית. האם הבת אחראית לנזקי מכונית סמוכה שניזוקה מהאש?