צינון לשמירת מראית עין של טוהר מידות 29 למרץ 2016 בכיר במשרד המפקח על הביטוח החליט לפרוש מתפקידו ולהתמנות לתפקיד בכיר בתאגיד ביטוח עליו פיקח. האם בית המשפט יקצר לו את תקופת הצינון?
הוצאות אישיות עבור הליכי סרק 26 למאי 2014 אדם אשר זכה בפסק דין נגד חברו, רשאי לכאורה לגשת ללא דיחוי עם פסק הדין לכל לשכת הוצאה לפועל. האם דין זה נכון גם באשר לפניה להוצאה לפועל בעניין פסק דין
הרכב השנה בתחום הביטוח 31 לדצמבר 2012 אלפי מבוטחים מנהלים מאבקים מתישים למימוש זכויות. כך הפכו בתי המשפט לחצר האחורית של טייקוני הביטוח. על רקע אלה התבלט הרכב שופטים אנושי עם "לב שומע".
סליחה ומשאלה 30 לנובמבר 2013 אנו מבקשים לעלות שאלה לשופטי ישראל: מדוע שלא יקבע השופט בתחילת המשפט סכום שאינו שנוי במחלוקת שחברת הביטוח תקדים ותשלמו למבוטח כדי שיתחיל לשקם את חייו?
יתייצבו המנהלים בפני 1 לפברואר 2009 עורך דינה של המבטחת הודיע כי מרשתו מסרבת לפשרה שהציע השופט. השופט זימן לדיון את מנהלת מחלקת התביעות כדי שתסביר את הסירוב. חברת מערערת על הזימון.
לשפוט בניגוד לצו המצפון 13 לדצמבר 2007 עורך דינה של המבטחת הוא בן של חברים טובים של השופטת. השופטת החליטה לפסול עצמה מלדון בתביעה נגד המבטחת. האם בית המשפט העליון יכפה על השופטת לדון בתיק?
שופטת השנה בתחום הביטוח 28 לדצמבר 2006 נתבקשנו על ידי עיתון ידיעות אחרונות באינטרנט, לבחור את השופט אשר לדעתנו השפיע ביותר השנה על תחום משפט הביטוח. הבחירה שלנו לא הייתה קשה.
התנהגות בלתי ראויה 10 לספטמבר 2006 המבוטח נענה לבקשת חברת הביטוח והלך לפוליגרף, אולם ללא הסכמה לכך שהתוצאות תכרענה את גורל תביעתו. האם רשאית חברת הביטוח להגיש לביהמ"ש את תוצאות הבדיקה?
בין אחריות מקצועית למשפחתית 12 ליוני 2006 האם העובדה שעורכת הדין המטפלת בתיק והבקיאה בפרטיו עומדת לצאת לחופשת לידה, מהווה נימוק סביר לדחיית מועד משפט? דיון בסוגיה המעסיקה רבות את בתי המשפט.
מחזיר השנים האבודות למפרע 1 למרץ 2006 האם הלכת השנים האבודות, שהקנתה פיצויים משמעותיים יותר עבור אדם שחייו נקטעו בעוולה, חלה רטרואקטיבית, גם על עוולות שהתרחשו בטרם מתן ההלכה?
למי שייכים הביטולים 9 לאוגוסט 2005 סוכן הביטוח עמד ביעדי התפוקה בהסכם ההתקשרות בינו לבין חברת הביטוח. חברת הביטוח שילמה לסוכן עמלות. חלק מהפוליסות בטלו. האם הסוכן חייב להחזיר העמלות?
נבל ברשות התורה 15 לנובמבר 2004 האם רשאית חברת ביטוח להטיח במבוטח טענות מרמה ארבע שנים לאחר קרות מקרה הביטוח ובניגוד להנחיית המפקח על הביטוח שלפיה יש להעלותן מייד בהזדמנות הראשונה.
כמו נמלים בחודשי הקיץ 2 לאוגוסט 2004 קבלני הובלה פרסמו במדריך דפי זהב הובלה עם "אחריות וביטוח מלאים לכל הובלה". האם לאור נוסח פרסום זה חל חוק חוזה הביטוח על חוזה ההובלה?
מונית עם מונה 23 לפברואר 2003 על תביעה לפיצויים בשל נזקי גוף, חל הסדר מיוחד: הנפגע-התובע משלם בעת הגשת התביעה חלק מזערי מהאגרה. ומה דינה של תביעה לתגמולי ביטוח חיים, האם חל ההסדר?
המפקח על הביטוח- מפקח עם שיניים 23 לדצמבר 2002 חברת הביטוח דחתה את תביעת המבוטח. כאשר המחלוקת הגיעה לבית המשפט, ביקשה החברה להוסיף נימוק, שלא הועלה במכתב הדחייה הראשוני. דיון בהנחיות המפקחת בעניין.
יתיצבו המנהלים בפני 21 לנובמבר 2001 השופטת הציעה לעוה"ד פשרה וזה סירב לקבלה. האם רשאית השופטת לזמן את מנהלי מרשתו של עורך הדין, כדי להציג בפניהם אישית את הצעת הפשרה? דיון בביהמ"ש העליון.
בא להרחיב ונמצא מיצר 7 לאוגוסט 2001 תיקון לחוק בתי המשפט שנתקבל לאחרונה, בא להרחיב את אפשרויות הייצוג של אדם בבית המשפט לתביעות קטנות. האם חוקרים יוכלו לייצג עתה את חברות הביטוח בערכאה?
ביטול פסק דין במעמד צד אחד מהווה זכות חוקתית 24 למאי 2001 השופטת אילה פרוקצ'יה, מבית המשפט העליון, קובעת כי ביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד, מהווה זכות חוקתית, הנגזרת מזכות הגישה לבית המשפט.
רופא המגזים בקביעותיו 22 למרץ 2001 חברת הביטוח הסכימה למינויו של מומחה פסיכיאטרי מסויים. לאחר מכן הסתבר לה שמדובר במומחה הידוע כפרו תובעים במידה קיצונית. ביהמ"ש העליון דן האם לבטל המנוי
זכות יסוד לגישה אל בית המשפט 7 למרץ 2001 השופט בועז אוקון, רשם בית המשפט העליון, קובע כי יש להקל עם מבוטח המגישים ערעור נגד חברת ביטוח ולהקל עליהם כפי שהוא מקל על חברות ביטוח בהפקדת ערובה
חקירות באמתחת המבטח 17 לאוגוסט 1997 חברת הביטוח ביקשה מבית משפט כי תצהירי העדות של החוקרים מטעמה שחקרו את המבוטחת יחשפו בפניה רק אחרי עדותה בבית המשפט. האם קיבל בית המשפט את הבקשה?
ערובה למבטח שקרס 19 למאי 1996 לנוכח קריסתה של חברת הביטוח הסנה, האם יש לחייב את חברת הסנה התובעת את חברת המגן להפקיד בקופת המשפט סכום ערבון לכיסוי הוצאותיה של הנתבעת?
סופיות זמנית 28 ליוני 1994 המבוטחת לא שילמה את האגרה בזמן והשופט מחק את תביעתה. בינתיים חלפו שלוש שנות ההתיישנות. האם המבוטחת זקוקה לארכה כדי שתביעתה לא תתיישן?
הקלות הבלתי נסבלת בה בוטל ביטוח לחולת סרטן 5 למאי 2022 עמיתה בקרן פנסיה חלתה בסרטן ואיבדה את כושר עבודתה. במשפט הסתבר שהעמיתה איבדה את הכיסוי לאובדן כושר עבודה בגלל התנהלות שלא כדין בכספיה בקבוצת מנורה.
מתחמקת מאחריות בטענות מן היקב ומן הגורן 3 למרץ 2022 האם השתלת פיקה מלאכותית מכוסה בפוליסה עם כיסוי להשתלות?
כמה שילם תאגיד הפניקס על חוסר תום לב והסתרת ראיה? 16 לפברואר 2022 הפניקס נהגה בחוסר תום לב והסתירה מהשופט ראיה. מה דינה?
הדלת המסתובבת של השופט חנן מלצר 31 לינואר 2022 האם תסמונת "הדלת המסתובבת" הגיעה, חס ושלום, למערכת בתי המשפט?
בית המשפט: AIG התעמרה במבוטחה על שהעז להגיש תביעה 28 לפברואר 2021 רכבו של המבוטח הוצת. המבוטח התלונן במשטרה. חוקרי הביטוח לא מצאו במבוטח רבב כלשהו. גם התיק במשטרה נסגר. אעפי"כ לא שילמה AIG את תגמולי הביטוח.
ייקוב הדין את סבלם של הנכים הקשים 18 לפברואר 2021 האם השופטת יעל וילנר מבית המשפט העליון תיעתר לבקשתו של נפגע קשה רב מערכתי להיבדק רק על ידי המומחים הרפואיים מטעם בית המשפט?
הפניקס מקוששת ראיות למרמה בתוך בית המשפט 13 לדצמבר 2020 כדי לחמוק מתשלום תביעה, הפניקס הטיחה בקשיש בן 72 "אתה רמאי" ללא כל בסיס בראיות. האם בית המשפט יתיר לה לקושש בין כתליו את הראיות החסרות להוכחת המרמה?
געגועים לנשיא מאיר שמגר 19 לנובמבר 2020 לפני כחודש, מלאה שנה לפטירתו של השופט מאיר שמגר שכיהן בביהמ"ש העליון בשנים 1975 עד 1995. מתוכן 12 שנה כנשיא. נביא חלק מפסיקותיו המדהימות בתחום הביטוח
הרצאה: סוכן הביטוח - ידיד לעת צרה 8 לספטמבר 2020 מידע וטיפים שיסללו למבוטח את הדרך למימוש זכויותיו ולהצליח מול טענות הדחייה של חברות הביטוח ולהתמודד עם שיטת מצליח הננקטת על ידן אפילו על השופטים